ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Καλλιεργούμε στα σχολεία – φυτεύουμε στο δάσος» από την κοινσεπ «Για τη φύση», το Costas M. Lemos Foundation και το ίδρυμα Μποδοσάκη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κοινσεπ «Για τη φύση»

Εκκί­νηση σχο­λι­κής χρονιάς με μια μεγάλη περι­βαλ­λο­ντική – εκπαι­δευ­τική δράση σε 17 δημο­τικά σχολεία της Ρόδου, δύο της Σύμης και ένα της Χάλκης, από την κοι­νω­νική επι­χεί­ρηση – οργά­νωση «Για τη φύση», με τη στήριξη του ιδρύ­μα­τος Costas M. Lemos Foundation και το συντο­νι­σμό του Ιδρύ­μα­τος Μπο­δο­σάκη.

Η δράση τιτλο­φο­ρεί­ται «Καλ­λιερ­γούμε στα σχολεία – φυτεύ­ουμε στο δάσος» και μέσω αυτής, μαθητές, μαθή­τριες και εκπαι­δευ­τι­κοί θα γίνουν συμ­μέ­το­χοι στην καλ­λιέρ­γεια μιας σειράς δασικών ειδών μέσα στο σχολείο τους. Βελα­νι­διές, πουρ­νά­ρια, κυπα­ρίσ­σια, πεύκα, αλλά και θαμνώδη είδη φυτε­μένα σε ειδική επι­τρα­πέ­ζια κατα­σκευή με φυτό­χωμα, θα ξεκι­νή­σουν ως σπόροι, θα ξεφυ­τρώ­σουν ως βλαστοί και τελικά ως μικρά δέντρα και θάμνοι θα μετα­φυ­τευ­τούν σε γλα­στρά­κια έτοιμα για τις ανάγκες των ανα­δα­σώ­σεων του νησιού μας.

Η ποι­κι­λία των καλ­λιερ­γού­με­νων ειδών είναι απα­ραί­τητη, καθώς απο­τε­λεί το συμ­βο­λι­σμό τόσο της ποι­κι­λό­τη­τας των ειδών που απα­ντώ­νται στη φύση, όσο και για την σπου­δαιό­τητα της δια­φο­ρε­τι­κό­τη­τας σε κάθε κοι­νω­νία.

Η επι­στη­μο­νική επί­βλεψη της δράσης γίνεται από δασο­λόγο της κοινσεπ «Για τη φύση», υπό τις οδηγίες της Διεύ­θυν­σης Δασών Δωδε­κα­νή­σου. Κατά τους μήνες της υλο­ποί­η­σής της, ο υπεύ­θυ­νος επι­στη­μο­νι­κός συνερ­γά­τη­ςνθα παρα­κο­λου­θεί το ρυθμό ανά­πτυ­ξης των βλαστών σε κάθε σχολείο και θα δίνει σχε­τι­κές πλη­ρο­φο­ρίες προς μαθητές και εκπαι­δευ­τι­κούς. Στόχος είναι να κατα­νο­ή­σουν τις ανάγκες στην εκκί­νηση της ζωής των βλαστών και το πώς το προ­στα­τευ­μένο περι­βάλ­λον του σχο­λείου θα επη­ρε­ά­σει την ανά­πτυξή τους όταν ως νεαρά δέντρα θα βρεθούν στο φυσικό τους χώρο.

Ο σχε­δια­σμός της δράσης έγινε από την οργά­νωση «Για τη φύση», η εφαρ­μογή της θα ξεκι­νή­σει τον προσεχή Οκτώ­βριο, πιλο­τικά σε 20 δημο­τικά σχολεία και με την προ­ο­πτική να υλο­ποι­η­θεί σε όλα τα σχολεία της Δωδε­κα­νή­σου. Η χρη­μα­το­δό­τηση, ύψους 5000 ευρώ, για το κόστος της δράσης καλύ­πτε­ται εξο­λο­κλή­ρου από το ίδρυμα Costas M. Lemos Foundation. Σε ό,τι αφορά το συντο­νι­σμό της δράσης γίνεται από το ίδρυμα Μπο­δο­σάκη.

Το ποια σχολεία θα συμ­με­τέ­χουν στην πιλο­τική δράση θα απο­φα­σι­στεί από κοινού με τη Διεύ­θυνση Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Δωδε­κα­νή­σου και η τελική ανα­κοί­νωση της λίστας θα γίνει την προσεχή εβδο­μάδα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.