ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η κυβέρνηση μας στηρίζει και αναμένουμε να εισρεύσει άφθονο χρήμα στη Ρόδο»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
καρικης στρατος
Μέγεθος γραμμάτων

Σε ενη­μέ­ρω­ση “εφ’ όλης της ύλης” μετά και την πρό­σφα­τη συ­νε­δρί­α­ση του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου Ρόδου και ενό­ψει της κα­τα­λη­κτι­κής προ­θε­σμί­ας για την κα­τά­θε­ση των συν­δυα­σμών στις 31 Αυ­γού­στου, δε­δο­μέ­νων και των εξε­λί­ξε­ων, προ­έ­βη χτες ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Στρά­τος Κα­ρί­κης.

Μι­λώ­ντας συ­γκε­κρι­μέ­να στους δη­μο­σιο­γρά­φους, υπο­γράμ­μι­σε τα εξής:

«Εμείς, προ­χω­ρού­με προς την ολο­κλή­ρω­ση ενός πλή­ρους ψη­φο­δελ­τί­ου το οποίο έχου­με σκοπό, να πε­ρά­σει στο ηλε­κτρο­νι­κό σύ­στη­μα μέχρι την Τε­τάρ­τη το βράδυ, επει­δή την Πέμ­πτη που είναι και η τε­λευ­ταία ημέρα, δεν θα την χρη­σι­μο­ποι­ή­σου­με. Βρι­σκό­μα­στε στις τε­λι­κές πι­νε­λιές, με μι­κρές προ­σθή­κες, όπως με την συμ­με­το­χή γυ­ναι­κών υπο­ψη­φί­ων (λόγω της πο­σό­στω­σης του 40% επί του συ­νό­λου) οπότε την Τε­τάρ­τη, θα κα­τα­χω­ρή­σου­με τον συν­δυα­σμό, όπως προ­βλέ­πε­ται από τον νόμο. Υπο­ψή­φιοι είναι ξε­χω­ρι­στά και εκλε­κτά μέλη της ρο­δια­κής κοι­νω­νί­ας, και χαί­ρο­μαι που στο κά­λε­σμα του δη­μάρ­χου κ. Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη, να έρ­θουν νέα πρό­σω­πα, αντα­πο­κρί­θη­καν, ώστε να στε­λε­χώ­σουν την νέα δη­μο­τι­κή αρχή. Μέσα από την δια­δι­κα­σία, ση­μειώ­θη­κε με­γά­λη αντα­πό­κρι­ση. Το ψη­φο­δέλ­τιό μας, απο­τε­λεί­ται από άξιους επι­στή­μο­νες, επι­χει­ρη­μα­τί­ες, ερ­γα­ζό­με­νους και από όλες τις κοι­νω­νι­κές ομά­δες. Από όλη την Ρόδο! Ένας αγώ­νας τε­ρά­στιος! Να μην ξε­χνά­με ότι τόσο ο ίδιος ο δή­μαρ­χος, όσο κι εγώ προ­σω­πι­κά, εί­χα­με να τρέ­ξου­με τα σο­βα­ρά ζη­τή­μα­τα του Δήμου ενώ πα­ράλ­λη­λα εί­χα­με και το θέμα της συ­γκρό­τη­σης του ψη­φο­δελ­τί­ου. Μια κο­πια­στι­κή πε­ρί­ο­δος, φτά­νει στο τέλος της. Επό­με­νο βήμα είναι ότι στις αρχές (τις πρώ­τες 6-7 ημέ­ρες) του Σε­πτεμ­βρί­ου, ο Αντώ­νης Κα­μπου­ρά­κης θα ανα­κοι­νώ­σει σε μια κε­ντρι­κή ομι­λία, όλο τον συν­δυα­σμό και κα­τό­πιν, ξε­κι­νά­με την πα­ρου­σί­α­ση των θέ­σε­ών μας καθώς και του έργου που έχει γίνει μέχρι τώρα. Στο διά­στη­μα μέχρι και τις εκλο­γές της 8ης Οκτω­βρί­ου, θα εί­μα­στε σε επαφή με τον κόσμο για να επι­κοι­νω­νή­σου­με το έργο που έγινε. Ο συν­δυα­σμός μας, έχει μια πολύ με­γά­λη δυ­να­μι­κή και τώρα πια, στό­χος μας είναι το 50% και όχι το 43% (από τον πρώτο γύρο). Η πα­ρά­τα­ξη είναι μία. Ο κ. Γιάν­νης Φλε­βά­ρης συ­νε­νώ­θη­κε μαζί μας όπως και ο κ. Σάβ­βας Δια­κο­στα­μα­τί­ου. Την επό­με­νη μέρα θα έχου­με μια πολύ δυ­να­μι­κή δη­μο­τι­κή αρχή με πολύ ση­μα­ντι­κά στε­λέ­χη –μέσα σε μια ομάδα. Για τις άλλες συ­μπρά­ξεις, είναι λο­γι­κό και θε­μι­τό και οι άλλες πα­ρα­τά­ξεις, να ανα­ζη­τούν συ­νερ­γα­σί­ες και έτσι προ­χω­ρού­με προς την κάλπη».

Ο αντι­δή­μαρ­χος, ανα­φέρ­θη­κε και στις πυρ­κα­γιές που έπλη­ξαν την Ρόδο, εκ­φρά­ζο­ντας την ικα­νο­ποί­η­σή του για το γε­γο­νός πως δεν διε­κό­πη η του­ρι­στι­κή σεζόν, παρά τα προ­βλή­μα­τα που ση­μειώ­θη­καν: «Οι πλη­ρό­τη­τες επα­νήλ­θαν και φαί­νε­ται πως θα πο­ρευ­τού­με έτσι μέχρι και τα μέσα του Νο­εμ­βρί­ου, επι­τυ­χά­νο­ντας την επι­μή­κυν­ση της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου. Εί­μα­στε σί­γου­ροι ότι η σεζόν θα κλεί­σει με θε­τι­κό πρό­ση­μο –σε σχέση με τις χρο­νιές του 2019 και του 2022, παρά τις 18 δρα­μα­τι­κές ημέ­ρες, μέχρι την πλήρη επά­νο­δο του του­ρι­σμού από τις πυρ­κα­γιές. Αυτή η προ­σπά­θεια ήταν γε­νι­κή και συ­ντο­νι­σμέ­νη και κα­τα­φέ­ρα­με –όταν σε άλλες πε­ριο­χές και χώρες, πα­ρα­κο­λου­θού­με τις εξε­λί­ξεις σε σχέση με τις πυρ­κα­γιές. Του­ρι­σμός και Κρουα­ζιέ­ρα, γνω­ρί­ζου­με καλά ότι φέτος πήγαν πολύ καλά» -όπως τό­νι­σε.

Επι­πλέ­ον, ο κ. Κα­ρί­κης δια­βε­βαί­ω­σε πως από εδώ και στο εξής, θα βλέ­που­με την προ­ώ­θη­ση πολ­λών ερ­γο­λα­βιών και κυ­ρί­ως στις πε­ριο­χές των κα­μέ­νων πε­ριο­χών: «Θα προ­σπα­θή­σου­με να επα­να­φέ­ρου­με τις πε­ριο­χές που είναι στα κα­μέ­να –κυ­ρί­ως γύρω από τους δρό­μους ώστε να μην επη­ρε­ά­ζει τους επι­σκέ­πτες μας όσο είναι ακόμη η σεζόν. Και βέ­βαια, σχε­διά­ζου­με άμεσα τα απα­ραί­τη­τα έργα ώστε να προ­χω­ρή­σου­με και σε ανα­δά­σω­ση και σε ό,τι άλλο απαι­τεί­ται. Εμείς, θα κα­τα­θέ­σου­με με­λέ­τες τόσο για την προ­στα­σία του δά­σους, όσο και για την απο­κα­τά­στα­ση των κα­μέ­νων πε­ριο­χών. Η κυ­βέρ­νη­ση, μας στη­ρί­ζει και ανα­μέ­νου­με να εισ­ρεύ­σει πολύ χρήμα στην Ρόδο. Αυτό απο­τε­λεί και προ­σω­πι­κή επι­τυ­χία του δη­μάρ­χου και στις προ­σπά­θειές του».

Είπε ακόμη πως ση­μα­ντι­κό ρόλο θα παί­ξει και το πρό­γραμ­μα κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού που θα φέρει στο επό­με­νο διά­στη­μα Έλ­λη­νες επι­σκέ­πτες, και μά­λι­στα με πε­ρισ­σό­τε­ρες ημέ­ρες δια­μο­νής και κρα­τι­κή αρωγή.

Ο ΚΑ­ΜΠΟΥ­ΡΑ­ΚΗΣ  ΘΑ ΣΥ­ΝΑ­ΝΤΗ­ΘΕΙ  ΜΕ ΤΟΝ ΚΥ­ΠΡΙΟ  ΠΡΟ­Ε­ΔΡΟ!

Εν­δια­φέ­ρον απο­τε­λεί το γε­γο­νός πως ο δή­μαρ­χος Ρόδου, κ. Αντώ­νης Κα­μπου­ρά­κης, σχε­διά­ζει να συ­να­ντη­θεί με τον Κύ­πριο Πρό­ε­δρο κ. Νίκο Χρι­στο­δου­λί­δη, στο πλαί­σιο της πρω­το­βου­λί­ας που εξαγ­γέλ­θη­κε ότι η Κύ­προς ανα­λαμ­βά­νει την ανα­δά­σω­ση των πυ­ρό­πλη­κτων πε­ριο­χών. «Μέ­ρι­μνα του δη­μάρ­χου είναι να συ­να­ντη­θεί με τον Κύ­πριο Πρό­ε­δρο ώστε να εξε­τά­σουν όλες τις λε­πτο­μέ­ρειες για την εισ­ροή των πόρων από την Κυ­πρια­κή Δη­μο­κρα­τία για την ανα­δά­σω­ση των πε­ριο­χών της Ρόδου» -ανέ­φε­ρε.

ΠΡΟ­ΧΩ­ΡΟΥΝ  ΟΙ ΠΑ­ΡΕΜ­ΒΑ­ΣΕΙΣ  ΣΤΑ ΣΧΟ­ΛΕΙΑ

Ερω­τη­θείς σχε­τι­κά με τη με­τα­στέ­γα­ση του 2ου Δη­μο­τι­κού Σχο­λεί­ου Αρ­χαγ­γέ­λου (που συ­ζη­τή­θη­κε στο πρό­σφα­το δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο Ρόδου) ο κ. Κα­ρί­κης και με την ιδιό­τη­τά του ως αντι­δη­μάρ­χου Παι­δεί­ας και Προ­σχο­λι­κής Αγω­γής δή­λω­σε:

«Προ­σπα­θού­με να προ­λά­βου­με τις προ­θε­σμί­ες ώστε να με­τα­στε­γα­στεί στην Λι­βά­δα σε ένα σύγ­χρο­νο σχο­λείο. Ελ­πί­ζου­με να προ­λά­βου­με μέχρι τις 11 Σε­πτεμ­βρί­ου. Χρεια­ζό­μα­στε και την στή­ρι­ξη της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου για την με­τα­κί­νη­ση των παι­διών (λόγω από­στα­σης)».

Κλεί­νο­ντας, ο αντι­δή­μαρ­χος ανα­φέρ­θη­κε στο κομ­μά­τι της Κα­θα­ριό­τη­τας, μετά και την υπο­γρα­φή της σχε­τι­κής σύμ­βα­σης λέ­γο­ντας πως πολύ σύ­ντο­μα θα αλ­λά­ξει εντε­λώς η ει­κό­να και η λει­τουρ­γία σε όλα τα ση­μεία του νη­σιού με νέα μη­χα­νή­μα­τα, με προ­σλή­ψεις σε προ­σω­πι­κό και προ­μή­θεια σε ει­δι­κά οχή­μα­τα.

«Η δη­μο­τι­κή αρχή θα συ­νε­χί­σει το έργο της σε όλους τους το­μείς. Στην κα­θα­ριό­τη­τα, στις πα­ρεμ­βά­σεις στην πόλη, στα έργα κ.ο.κ.» -είπε ο κ. Κα­ρί­κης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.