Ειδήσεις

Ψήφισμα κατά της δημιουργίας Κέντρου παράνομων μεταναστών στην Ιαλυσό

Το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας αποστέλλεται από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, τοπικούς φορείς και κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού του Δήμου Ρόδου, στα πλαίσια των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας στο ανοιχτό ζήτημα της δημιουργίας κέντρου υποδοχής και κράτησης παράνομων μεταναστών στην Ρόδο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΑΛΥΣΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Εμείς οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, τοπικοί φορείς αλλά και κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού του Δήμου Ρόδου, που συμμετέχουμε σε αυτή την διαμαρτυρία με αφορμή αναπαραγόμενα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου περί δημιουργίας κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην περιοχή της Ιαλυσού αλλά και το γεγονός ότι παρατηρούνται «παρεμβάσεις μικρής κλίμακας» από αγνώστους στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου ‘’Ταγματάρχης Διογένης Φανουράκης’’ (299) στην περιοχή Τρείς, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με την δημιουργία του εν λόγω κέντρου, το οποίο θα βλάψει άμεσα και βάναυσα την ήδη ταλαιπωρημένη εικόνα του τόπου μας, μετατρέποντας τον σε τόπο εγκλεισμού και κράτησης ανθρώπινων ψυχών.

Κατανοούμε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι Εθνικό θέμα για την επίλυση του οποίου όμως επιτέλους χρειάζεται βούληση σε κεντρικό επίπεδο, για την διαμόρφωση σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής, που μεταξύ άλλων είναι η αποτίμηση των αναγκών της οικονομίας σε αλλοδαπό εργατικό δυναμικό, αλλά και των αντίστοιχων χωρητικοτήτων των υποδομών της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας.

Παράλληλα υιοθετώντας πλήρως την άποψη ότι η πολιτεία για κάθε τι που αποφασίζει θα πρέπει να αφουγκράζεται και να διαβουλεύεται με την τοπική κοινωνία και τους πολιτικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της, με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας, δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο της υπ’ αρ. 93/04.10.2012 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού αλλά και της υπ’ αρ. 633/17.10.2012 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, σύμφωνα με τις οποίες εκφράζεται η άρνηση για την δημιουργία του εν λόγω κέντρου στην περιοχή της Ιαλυσού και γενικότερα στη Ρόδο.

Με την παρούσα δήλωση παρακαλούμε κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει και να προστατέψει τον τόπο μας από την καταστροφική εγκατάσταση κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών το οποίο θα αποτελέσει πηγή προβλημάτων για όλο το νησί και εμπόδιο στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

« ΟΧΙ » στην γκετοποίηση των μεταναστών.

« ΟΧΙ » στην μετατροπή του στρατοπέδου 299 σε κέντρο υποδοχής μεταναστών.

« ΟΧΙ » στην απαξίωση της περιοχής της Ιαλυσού αλλά και της Ρόδου.

« Φτάνει πια »

Το παρόν ψήφισμα το οποίο υπογράφεται ως κατωτέρω, κοινοποιείται στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στους Βουλευτές Δωδεκανήσου, στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στον Δή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Rodios    07.08.2014 20:02

    OOOOXXXXIIIIIII……….

Σχολιασμός άρθρου