Τοπικές Ειδήσεις

Η διατροφική αξία του λεμονιού

Τo κύριo χαρακτηριστικό του λεμονιού έγκειται στις χαμηλές θερμίδες που περιέχει, καθώς ανά 100 γραμμάρια χωρίς φλούδα, προσφέρει μόνο 30,7 θερμίδες.
Αξιοσημείωτη είναι και η υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, καθώς ανά 100 γραμμάρια προσφέρει 56 mg βιταμίνης C, καλύπτοντας περίπου το 70% των ημερήσιων αναγκών των γυναικών και σχεδόν το 60% των ανδρών.

Γράφει ο ΜΟΡΑΡΗΣ  Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ -ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην  Αθλητική Διατροφή

Το λεμόνι αποτελείται κατά 89% από νερό!
Tο υπόλοιπο αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες, με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα (2,6 g/100 g) σε σύγκριση με άλλα φρούτα και μέτρια περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες (2,9 g/100 g), που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Η φλούδα του είναι πολύ πιο πλούσια σε φυτικές ίνες (10,6 g/100 g), σάκχαρα (4,2 g/100 g) αλλά και βιταμίνη C (129 mg/100 g).
Το λεμόνι δεν περιέχει λίπος και πρωτεΐνες, ενώ ανήκει στα τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Εκτός από τις βιταμίνες C και Α, που αποτελούν φυσικά αντιοξειδωτικά, το λεμόνι περιέχει φυτοχημικά με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, όπως η εσπερετίνη και ναρινγενίνη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου