Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη Θεμιστοκλέους και Ροϊλού στο Κ.Υ. Έμπωνα και Αρχαγγέλου

Τη Ρόδο επισκέφθηκαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο διοικητής της Β’ ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου κ. Χρήστος Ροϊλός. Οι δύο άνδρες, οι οποίοι συνοδεύονταν από την αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Χαρίκλεια Γιασιράνη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχ. Σοκορέλο,  επισκέφθηκαν το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου και τα Κέντρα Υγείας Έμπωνα, Αρχαγγέλου και Ρόδου με στόχο να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ανάγκες που υπάρχουν. Όπως ήταν αναμενόμενο, αναδείχθηκε έντονα η ανάγκη της επαρκούς στελέχωσης των ιατρείων αυτών που εξυπηρετούν τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών από το κέντρο της πόλης αλλά και των ξένων επισκεπτών του νησιού (κατά τη διάρκεια της σεζόν).
«Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη η επίσκεψη του κ. Θεμιστοκλέους και του κ. Ροϊλού στο Κέντρο Υγείας μας. Ήταν εντελώς αιφνιδιαστική, δεν την περιμέναμε επ’ ουδενί.
Μας χαροποίησε το γεγονός ότι είχαμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις ανάγκες μας και οφείλω να πω ότι τόσο ο κ. Θεμιστοκλέους όσο και ο κ. Ροϊλος έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και κατανόηση γενικώς για τις συνθήκες που επικρατούν στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας και τα προβλήματα που υπάρχουν. Θα έλεγα ότι ήταν εποικοδομητική η συνάντησή μας αυτή», δήλωσε στη «δ» ο υπεύθυνος επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου, κ. Αθανάσιος Θανασιάς.
Στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου, όπως ανέφερε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Ρόδου, κ. Σάββας Καραταπάνης, ανακοινώθηκε από τον κ. Ροϊλό η διάθεση ενός νέου ασθενοφόρου.
«Ο κ. Θεμιστοκλέους και ο κ. Ροϊλός επισκέφθηκαν το Ιατρείο Γενναδίου όπου μας ανακοινώθηκε η παραχώρηση εντός του επόμενου μήνα ενός ασθενοφόρου από το ίδρυμα Ευγενίδη. Εάν στελεχωθεί το ιατρείο με προσωπικό, τότε θα αναβαθμιστεί το επίπεδο λειτουργίας του υπάρχοντος ασθενοφόρου στη Νότια Ρόδο.
Το ιδανικό θα ήταν να επεκταθεί το ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο, πράγμα το οποίο κατανούμε ότι δεν είαι εύκολο και δεν εξαρτάται από τον κ. Ροϊλό. Αυτό που προτείνουμε είναι να επανδρωθεί με διασώστες το ασθενοφόρο αυτό με την ευκαιρία της δωρεάς. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας οδηγός και παρά το γεγονός ότι είναι μόνος του, κάνει σημαντική δουλειά», είπε ο κ. Σάββας Καραταπάνης, σημειώνοντας ότι με επιστολή του προς τον κ. Ροϊλό πριν από λίγο καιρό πρότεινε την επάνδρωση του ασθενοφόρου στο Γεννάδι με επιπλέον προσωπικό.
Όπως ανέφερε στη συνέχεια, αποτελεί πάγιο αίτημα η στελέχωση του ιατρείου Γενναδίου με ένα παθολόγο και ένα παιδίατρο. Και στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η πρόσληψη παιδιάτρου στο Γεννάδι, να γίνει πρόσληψη στο Κ.Υ. Αρχαγγέλου όπου προβλέπεται αντίστοιχη θέση και να επισκέπτεται έστω μία φορά την εβδομάδα το Γεννάδι. Ο κ. Καραταπάνης σημείωσε ότι παιδίατρος του Νοσοκομείου μεταβαίνει μία φορά το μήνα στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου εθελοντικά. Ο κ. Καραταπάνης είπε ότι κατά τη θερινή περίοδο τουλάχιστον 60 άτομα περιθάλπονται καθημερινά από το ιατρείο Γενναδίου. Τον χειμώνα 30 ασθενείς κατά μέσο όρο «περνούν» καθημερινά από το ιατρείο Γενναδίου.
Δεν έγινε γνωστό εάν ο κ. Ροϊλός επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το Νοσοκομείο Ρόδου, επιστρέφοντας από τη Σύμη όπου μετέβη με τον κ. Θεμιστοκλέους. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι του ΓΝΡ εκφράζουν την ανησυχία τους για προβλήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεδρίασε προχθές ο Σύλλογος των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου και συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα, οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού σε νευραλγικά τμήματα και μεταξύ αυτών οι ελλείψεις στο αιμοδυναμικό τμήμα όπου υπάρχει άμεση ανάγκη για δύο τουλάχιστον ραδιολόγους/ αιμοδυναμιστές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου