ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι υποστήριξε απολογούμενος ο 25χρονος κατηγορούμενος για βιασμό και για απόπειρα δωροδοκίας των αστυνομικών που τον συνέλαβαν

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΩ

Σοβαρό αντί­λογο έναντι των όσων καταγ­γέλ­θη­καν εις βάρος του για βιασμό και από­πειρα δωρο­δο­κίας των αστυ­νο­μι­κών που τον συνέ­λα­βαν ανέ­πτυξε ενώπιον της Ανα­κρί­τριας Κω ένας 25χρονος υπήκοος Αλβα­νίας, κάτοι­κος της Κω που έχει αφεθεί ήδη ελεύ­θε­ρος με τους περιο­ρι­στι­κούς όρους της απα­γό­ρευ­σης εξόδου από τη χώρα, της εμφά­νι­σής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυ­νο­μικό τμήμα του τόπου κατοι­κίας του και της κατα­βο­λής χρη­μα­τι­κής εγγύ­η­σης ύψους 2.000 ευρώ.

Θυμί­ζουμε ότι έχει εκδοθεί βού­λευμα του Συμ­βου­λίου Πλημ­με­λειο­δι­κών Κω που συγκρο­τή­θηκε για να απο­φαν­θεί επί της ανα­κύ­ψα­σας δια­φω­νίας μεταξύ της Εισαγ­γε­λέως και της Ανα­κρί­τριας Κω για την προ­σω­ρινή του κράτηση ή μη. Η Εισαγ­γε­λέας Πλημ­με­λειο­δι­κών Κω ειση­γή­θηκε την προ­σω­ρινή του κράτηση ενώ η Ανα­κρί­τρια της Κω να αφεθεί ελεύ­θε­ρος με περιο­ρι­στι­κούς όρους.

Το δικα­στικό συμ­βού­λιο τάχθηκε με την άποψη της Ανα­κρί­τριας.

Οπως καταγ­γέλ­θηκε από την φερό­μενη ως θύμα, μια 17χρονη υπήκοο Γερ­μα­νίας, την 13η Αυγού­στου και ώρα 06:00, ο 25χρονος τον οποίο είχε γνω­ρί­σει ενω­ρί­τερα την οδήγησε σε απόμερη περιοχή στο Ψαλίδι της Κω με ένα δίκυκλο κι εκεί ήλθε σε σεξουα­λική επαφή μαζί της χωρίς την συναί­νεσή της.

Ο ίδιος απο­λο­γού­με­νος ισχυ­ρί­στηκε ότι οι ερω­τι­κές πράξεις έλαβαν χώρα με τη συναί­νεση της κοπέλας χωρίς την οποια­δή­ποτε σωμα­τική βία ή με απειλή σοβαρού και άμεσου κιν­δύ­νου.

Υπο­στη­ρί­ζει ότι η κοπέλα τον πλη­σί­ασε στο λιμάνι ενώ βρι­σκό­ταν πάνω σε ένα ηλε­κτρικό μηχα­νάκι και τον παρε­κά­λεσε να τη μετα­φέ­ρει στο ξενο­δο­χείο της. Κατά τη διάρ­κεια της δια­δρο­μής ξεκί­νησε να τον φιλάει στο λαιμ, να τον αγκα­λιά­ζει και στη συνέ­χεια να πιάνει στα χέρια της τα από­κρυφά του.

Αντι­λαμ­βα­νό­με­νος, όπως ισχυ­ρί­στηκε, ότι επι­θυ­μούσε ερωτική συνεύ­ρεση κι ενώ του είχε πει ότι είναι 19 ετών κατευ­θυ­νό­με­νοι προς το ξενο­δο­χείο του ζήτησε να στα­μα­τή­σει στην άκρη και πήγαν πίσω από ένα σπιτάκι και άρχισαν να ερω­το­τρο­πούν.

Στη συνέ­χεια κατέ­βη­καν προς την παραλία για να συνε­χί­σουν το ερωτικό τους παι­χνίδι και εκεί προ­σπά­θησε να έλθει σε επαφή μαζί της αλλά δεν τα κατά­φερε και στη συνέ­χεια έχασε την ερωτική του διάθεση.

Κάθισαν μαζί, φιλή­θη­καν και την απο­χαι­ρέ­τησε. Μάλιστα είχε ξεχάσει το κινητό της και μετά από λίγα λεπτά γύρισε να το πάρει, της το έδωσε και έφυγε.

Τόνισε ότι δε γνω­ρί­ζει γιατί υπο­στή­ριξε ότι ήλθε σε παρά φύση συνου­σία μαζί της και επι­ση­μαί­νει ότι δε φέρει τραύ­ματα ή μώλωπες στους καρπούς ή στους μηρούς, ή στο λαιμό, δηλαδή σε όλα τα επίμαχα σημεία του σώματος του θύματος που θα χρη­σι­μο­ποιούσε ένας βιαστής, προ­κει­μέ­νου να εξα­να­γκά­σει ή να ακι­νη­το­ποι­ή­σει το θύμα.

Επίσης, ούτε εκείνος φέρει την παρα­μι­κρή αμυχή στο σώμα από την οποία να προ­κύ­πτει η αντί­στασή της για να ξεφύγει ενώ οι ισχυ­ρι­σμοί της δεν επι­βε­βαιώ­νο­νται από την ιατρο­δι­κα­στική έκθεση.

Θυμί­ζουμε ότι ο ίδιος κατη­γο­ρεί­ται ότι πρό­τεινε στους αστυ­νο­μι­κούς που τον συνέ­λα­βαν να «σκίσουν» τα χαρτιά της καταγ­γε­λίας, να πάνε να πιούν ένα καφέ και ό,τι άλλο θέλουν.

Απο­λο­γού­με­νος ισχυ­ρί­στηκε ότι είχε κατα­να­λώ­σει μεγάλη ποσό­τητα αλκοόλ και είχε άγνοια του αδίκου όταν πρό­τεινε στους αστυ­νο­μι­κούς να τους κεράσει ένα καφέ για να σκίσουν την καταγ­γε­λία εις βάρος του αλλά και να τους δώσει ό,τι του ζητή­σουν γιατί αντι­λή­φθηκε ότι είχε μπλέξει.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του παρί­στα­ται ο δικη­γό­ρος κ. Ζαφεί­ρης Β. Δρόσος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.