Τοπικές Ειδήσεις

Την ερχόμενη Τρίτη τα εγκαίνια της υπερσύγχρονης γέφυρας Κρεμαστής!

Την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουνίου στις 19:30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της υπερσύγχρονης γέφυρας της Κρεμαστής, σε μια σεμνή τελετή, αρκετά νωρίτερα ακόμα και από το αρχικό χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο η παράδοση είχε προσδιοριστεί για τον Ιούλιο 2022.
Η ολοκλήρωση του έργου της γέφυρας της Κρεμαστής, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το νησί της Ρόδου, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε επί δεκαετίες το νησί.
Ηταν Σεπτέμβριος του 2021, όταν ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι «ότι του χρόνου, σ’ εκείνη την θέση θα υπάρχει μια πολύ σύγχρονη κατασκευή. Μέσα στα τόσα που έχουμε κληρονομήσει, η γέφυρα της Κρεμαστής έχει έναν συμβολισμό, ο οποίος είναι πολλαπλός», είχε πει χαρακτηριστικά. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3,43 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Η παράδοση του έργου θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση από και προς το αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» και μάλιστα σε μια περίοδο με αυξημένη τουριστική κίνηση και ως εκ τούτου και κυκλοφοριακή κίνηση.
Σε σχετική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, τον περασμένο μήνα ο κ. Γιώργος Χατζημάκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου: «Πλησιάζουμε στην παράδοση της Γέφυρας Κρεμαστής. Στον ελάχιστο χρόνο, από τον Νοέμβριο που ξεκίνησε το έργο, είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση.
Είχαμε δεσμευθεί για 15 Ιουλίου και όλα δείχνουν ότι θα το τηρήσουμε.
Σε ένα έργο που το νησί της Ρόδου περίμενε δεκαετίες, η ολοκλήρωσή του δεν σημαίνει μόνο κυκλοφοριακές λύσεις, αλλά κυρίως αλλαγή εποχής.
Και έχει μεγάλη αξία για όλους εμάς στην Περιφέρεια ότι και αυτό έγινε στην πιο δύσκολη περίοδο, με πανδημία, δημοσιονομική κρίση, απρόβλεπτες ανατιμήσεις υλικών, που συνθέτουν το σκηνικό για το τέλειο άλλοθι ακινησίας.
Την πορεία όμως στην ζωή μας, την κάνουμε σταθερή εμείς.
Κάθε μέρα».

Οι φωτογραφίες της νέας γέφυρας εντυπωσιάζουν και τα θετικά σχόλια έχουν κατακλύσει τα social media για ένα έργο που η τοπική κοινωνία περίμενε επί δεκαετίες.






*Οι φωτογραφίες είναι του Δ. Τουβρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ένας ροδιος    18.06.2022 20:05

    Τα αυτονόητα στο πολιτισμένο εξωτερικό στην ελλαδιτσα μας θεωρούνται κατωρθωματα!
    Όπως και να χει , εύγε.

Σχολιασμός άρθρου