Πολιτιστικά

Επίσκεψη Νίκου Κασέρη στο Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου

Ο Νίκος Κασέρης επισκέφθηκε το Δημοτικό σχολείο Γενναδίου στα πλαίσια δράσεων των εργαστηρίων δεξιοτήτων με θέμα τα επαγγέλματα.

Το τμήμα Α1 με δασκάλα την Ελένη Δημοπούλου και το τμήμα της Β΄ τάξης με δασκάλα την Ειρήνη Κασέρη οργάνωσαν την εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη , και καλοσώρισαν τον κ. Κασέρη στο σχολείο.

Ο Νίκος Κασέρης δραστηριοποιείται πάνω από 40 χρόνια στον τομέα της φωτογραφίας και των εκδόσεων. Με τη φωτογραφική του ματιά έχει αναδείξει την ομορφιά της Ρόδου μας και ως ο πλέον αρμόδιος κλήθηκε να μιλήσει και να δείξει στους μικρούς μαθητές την ιστορία και την εξέλιξη του επαγγέλματος στην πάροδο του χρόνου.

Αρχικά, έγινε μια ιστορική αναδρομή για το πως φωτογράφιζαν παλιά με τις αναλογικές φωτογραφικές μηχανές με χρήση φιλμ και slides. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν καθώς είδαν από κοντά για πρώτη φορά αναλογικές φωτογραφικές μηχανές από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη.

Στη συνέχεια, είδαν τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και μίλησαν για την εξέλιξη της τεχνολογίας καθώς και τα μέσα καταγραφής εικόνας που υπάρχουν σε κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ στα οποία έχουμε όλοι πρόσβαση και χρησιμοποιούμε σήμερα.

Στο τέλος της επίσκεψης , μοίρασε στους μαθητές και μαθήτριες αναμνηστικά ημερολόγια με φωτογραφίες από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα και δώρισε στην βιβλιοθήκη του σχολείου βιβλία από τις εκδόσεις του με θέματα την άγρια ζωή και τη λαογραφία του Αιγαίου.

Ο Νίκος Κασέρης χάρηκε πολύ την επίσκεψη στο σχολείο και την επαφή με τα παιδιά και , όντας πάντα πρόθυμος να μοιραστεί τις γνώσεις του για τη φωτογραφία και την αγάπη του για τον τόπο μας , ανανέωσε το ραντεβού του με τους μικρούς μαθητές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου