ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: Αν γινόταν να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα θα τον είχαμε μειώσει

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Γεωργιάδης ΑΔΩΝΙΣ

«Πιστεύω ότι ο κόσμος στην Ελλάδα βλέπει ότι κάνουμε ό,τι μπο­ρούμε»

Για την ακρί­βεια που έχει βάλει «φωτιά» στις τσέπες των κατα­να­λω­τών, και τα μέτρα που εξε­τά­ζει η κυβέρ­νηση μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαβ­βα­το­κύ­ριακο ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σεων, Άδωνις Γεωρ­γιά­δης.

Σχο­λιά­ζο­ντας το γεγονός ότι στην Ευρώπη είμαστε η 3η ακρι­βό­τερη χώρα σε ό,τι αφορά στην τιμή της βεν­ζί­νης, κάτι που οφεί­λε­ται κυρίως στη φορο­λο­γία, ενώ μέσα σε ένα μήνα έχουμε αύξηση στην τιμή της αμό­λυ­βδης κατά 20 περίπου λεπτά, και απα­ντώ­ντας στο αν υπάρ­χουν σκέψεις για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατα­νά­λω­σης, ο κ. Γεωρ­γιά­δης ήταν ξεκά­θα­ρος.

«Η μείωση του ειδικού φόρου κατα­νά­λω­σης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα θα είχε πολύ μεγάλο δημο­σιο­νο­μικό κόστος, τερά­στιο. Θα έστελνε και ένα άσχημο μήνυμα στις αγορές. Υπάρχει τερά­στιο πρό­βλημα ακρί­βειας και επειδή υπάρχει έχουμε βάλει τόσα πρό­στιμα, κάνουμε ελέγ­χους, έχουμε αυξήσει το βασικό μισθό, έχουμε μειώσει τις ασφα­λι­στι­κές εισφο­ρές. Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί στη λογική να αυξηθεί το δια­θέ­σιμο εισό­δημα των συμπο­λι­τών μας ώστε να αντι­με­τω­πί­σουν εν μέρει το πρό­βλημα της ακρί­βειας. Αν γινόταν να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατα­νά­λω­σης, θα τον είχαμε μειώσει ήδη», είπε χαρα­κτη­ρι­στικά.

«Ο κ. Τσίπρας ως πρω­θυ­πουρ­γός αύξησε και τον ειδικό φόρο και το ΦΠΑ στα καύσιμα. Ο κ. Μητσο­τά­κης αντι­θέ­τως δεν έχει αυξήσει κανέναν φόρο, έχει μόνο μειώσει», πρό­σθεσε σχο­λιά­ζο­ντας τις προ­τά­σεις της αντι­πο­λί­τευ­σης.

Τι θα γίνει με το Fuel Pass

Απα­ντώ­ντας στο αν θα συνε­χι­στεί το μέτρο του Fuel Pass ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σεων εξήγησε ότι «ο κ. υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών έχει πει ότι εφόσον προ­κύ­ψουν δημο­σιο­νο­μικά περι­θώ­ρια και πιστεύει ότι θα προ­κύ­ψουν, κάποια μέτρα στή­ρι­ξης θα συνε­χι­στούν. Βούληση της κυβέρ­νη­σης είναι να βοη­θή­σει τον κόσμο στο μέτρο που μπορεί χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα δημο­σιο­νο­μικά».

«Η κυβέρ­νηση έκανε τη μεγα­λύ­τερη παρέμ­βαση που έγινε στην Ευρώπη για το ρεύμα»

Μιλώ­ντας για τη ρήτρα ανα­προ­σαρ­μο­γής στο ρεύμα, η οποία έχει εκτο­ξεύ­σει τους λογα­ρια­σμούς στα ύψη, ο κ. Γεωρ­γιά­δης είπε ότι «Έχουμε πει ότι θα επι­στρέ­ψουμε έως 600 ευρώ για να καλυ­φθεί από την αρχή του χρόνου η αύξηση της ρήτρας ανα­προ­σαρ­μο­γής, ενώ από τον Ιούλιο και μετά δε θα υπάρχει ρήτρα. Η κυβέρ­νηση έκανε τη μεγα­λύ­τερη παρέμ­βαση που έγινε στην Ευρώπη για το ρεύμα».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.