ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Τσιάρας: Τι ζήτησα από την ιατροδικαστική υπηρεσία για την υπόθεση της Πάτρας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ ΝΔ

Κυρίως η έρευνα θα γίνει γύρω από τους ιατρο­δι­κα­στές των δυο πρώτων παιδιών, της Μαλένας (ιατρο­δι­κα­στής Χρι­στίνα Τσάκωνα- Ιούλιος 2019) και της Ίριδας (ιατρο­δι­κα­στής Τσόλια- Μάρτιος 2020) και να εξα­κρι­βω­θεί τι συνέβη με αυτές βάσει του νόμου 3772/2009 /άρθρο 6.

Το υπουρ­γείο Δικαιο­σύ­νης, έχει ζητήσει εξ αρχής από τον επι­κε­φα­λής της Ιατρο­δι­κα­στι­κής Υπη­ρε­σίας Αθηνών, Νίκο Καρα­κούκη, να διε­ρευ­νη­θούν μέσω εσω­τε­ρι­κής έρευνας οι ιατρο­δι­κα­στι­κές εκθέ­σεις που συντά­χθη­καν μετά το θάνατο των μικρών κορι­τσιών από την Πάτρα.

Κυρίως η έρευνα θα γίνει γύρω από τους ιατρο­δι­κα­στές των δυο πρώτων παιδιών, της Μαλένας (ιατρο­δι­κα­στής Χρι­στίνα Τσάκωνα- Ιούλιος 2019) και της Ίριδας (ιατρο­δι­κα­στής Τσόλια- Μάρτιος 2020) και να εξα­κρι­βω­θεί τι συνέβη με αυτές βάσει του νόμου 3772/2009 /άρθρο 6.

Όπως διευ­κρί­νησε σήμερα ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης, Κώστας Τσιάρας, η επι­στολή του προς τον Νίκο Καρα­κούκη δεν στάλ­θηκε χθες, αλλά από την πρώτη στιγμή που του έχει ανα­τε­θεί η υπόθεση. «Ο προϊ­στά­με­νος, κ. Καρα­κού­κης ξεκί­νησε μια δια­δι­κα­σία που είναι πολύ σημα­ντική και απα­σχο­λεί σε μεγάλο βαθμό τη κοινή γνώμη. Αυτό που ζήτησα από την αρχή ήταν να εξε­τά­σει κάθε ενδε­χό­μενο.  Στο επίπεδο της δικής μου ευθύνης, από τη πρώτη στιγμή υπήρξε επι­στολή προς τον ίδιο με την οποία ζητούσα να εξε­τά­σει τα πάντα για να γνω­ρί­ζουμε αν η ιατρο­δι­κα­στική υπη­ρε­σία έκανε τα δέοντα. Πρέπει να ελέγ­ξουμε ότι κάθε τμήμα λει­τουρ­γεί όπως πρέπει», είπε μιλώ­ντας στο ΣΚΑΪ.

Στη συνέ­χεια, πρό­σθεσε: «Δεν χρειά­ζε­ται μεγάλο θόρυβος γύρω από τις υπο­θέ­σεις, είναι ένα τραγικό γεγονός που δεν χωρά το μυαλό μας. Πρέπει να αφή­σουμε τις αρμό­διες υπη­ρε­σίες να κάνουν τις έρευνές τους και στο τέλος η δικαιο­σύνη να κάνει τη δουλειά της».

Η έρευνα, την οποία θα διε­νερ­γή­σει ο κ. Καρα­κού­κης, είναι ανε­ξάρ­τητη απο την ιατρο­δι­κα­στική εξέταση, που έχει ανα­λά­βει μαζί με τον συνά­δελφο του, ιατρο­δι­κα­στή κ. Καλο­γριά, για τις συν­θή­κες θανάτου των δυο μικρών κορι­τσιών Μαλένας και Ιριδας.

Τι είπε για τον θάνατο του 15χρονου Νίκου στον Εύοσμο

Τέλος, ο κ. Τσιάρας ανα­φέρ­θηκε και στο τραγικό γεγονός του θανάτου του 15χρονου Νίκου από τον Εύοσμο Θεσ­σα­λο­νίκη που πυρο­βο­λή­θηκε από τον φίλο του με το όπλο του πατέρα του. «Υπάρχει νομικό πλαίσιο για τα όπλα και την ασφά­λεια, αλλά είναι κάποιες λεπτο­μέ­ρειες που είναι ευθύνη όχι μόνο των νέων, αλλά και των γονέων. Δεν ξέρω αν χρειά­ζε­ται μια νομο­θε­τική παρέμ­βαση, αλλά να προ­σέ­χουμε λίγο περισ­σό­τερο. Ενω­μέ­νοι να δημιουρ­γή­σουμε τις συν­θή­κες για ένα καλύ­τερο αύριο».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.