ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ορισμένων προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Kinder

Για την προ­λη­πτική ανά­κληση συγκε­κρι­μέ­νων παρ­τί­δων των προ­ϊ­ό­ντων Kinder Schokobons των 46 γρ. & 125 γρ. και Kinder Surprise maxi των 100 γρ., λόγω πιθανής παρου­σίας σαλ­μο­νέ­λας, ενη­με­ρώ­θηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τρο­φί­μων από το Σύστημα Έγκαι­ρης Προει­δο­ποί­η­σης για τα Τρόφιμα και τις Ζωο­τρο­φές (RASFF).

Συγκε­κρι­μένα πρό­κει­ται για τα προ­ϊ­ό­ντα με αριθ­μούς παρ­τί­δας: Kinder Schokobons των 46 γρ. (L321RZD-MD, L294RZD-KX, L294RZD-LE, L295RZD-LE, L341RZD-MX, L341RZD-MY, L342RZD-MX και L342RZD-MY), Kinder Schokobons των 125 γρ. (L291R03, L319R0 και L347R03) και Kinder Surprise maxi των 100 γρ. (L300RZB-LE, L327RZB-MB και L327RZB-MD).

Οι κατα­να­λω­τές που έχουν προ­μη­θευ­τεί τις συγκε­κρι­μέ­νες παρ­τί­δες των ανωτέρω προ­ϊ­ό­ντων καλού­νται, σύμφωνα με ανα­κοί­νωση του ΕΦΕΤ, να μην τα κατα­να­λώ­σουν και να επι­κοι­νω­νή­σουν με το τμήμα εξυ­πη­ρέ­τη­σης κατα­να­λω­τών της εται­ρείας «Ferrero International SA Greece ΜΕΠΕ» στην ηλε­κτρο­νική διεύ­θυνση [email protected].

Σημειώ­νε­ται ότι σχετικά με την προ­λη­πτική ανά­κληση των εν λόγω προ­ϊ­ό­ντων ο ΕΦΕΤ έχει ενη­με­ρω­θεί και από την επι­χεί­ρηση Ferrero International SA Greece ΜΕΠΕ. Ο ΕΦΕΤ διε­νερ­γεί σχε­τι­κούς ελέγ­χους και παρα­κο­λου­θεί την εξέλιξη του θέματος σε συνερ­γα­σία με την Ευρω­παϊκή Επι­τροπή.

Είχε προη­γη­θεί ανά­κληση των  «Kinder Surprise» στη Βρε­τα­νία

Σημειώ­νε­ται πως πριν από μερικές ημέρες, η Υπη­ρε­σία για τα Πρότυπα Τρο­φί­μων του Ηνω­μέ­νου Βασι­λείου ανα­κοί­νωσε ότι ανα­κλή­θη­καν συγκε­κρι­μέ­νες παρ­τί­δες των σοκο­λα­τέ­νιων αυγών «Kinder Suprise», για προ­λη­πτι­κούς λόγους καθώς μπορεί εν δυνάμει να έχουν μολυν­θεί με σαλ­μο­νέλα.

Η εται­ρεία Ferrero, που προωθεί στην αγορά τα σοκο­λα­τέ­νια αυγά Kinder, έχει ανα­κα­λέ­σει τις παρ­τί­δες των μεμο­νω­μέ­νων αυγών της των 20 γραμ­μα­ρίων και εκείνων που δια­τί­θε­νται σε συσκευα­σίες των τριών, με ημε­ρο­μη­νία από 11 Ιουλίου του 2022 έως και τις 7 Οκτω­βρίου του 2022.

Η ανά­κληση ισχύει για τα σοκο­λα­τέ­νια αυγά «Kinder Surprise», όπως ανα­φέ­ρει η εται­ρεία Ferrero διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι συνερ­γά­ζε­ται με την Υπη­ρε­σία Προ­τύ­πων Τρο­φί­μων του Ηνω­μέ­νου Βασι­λείου και την Αρχή Ασφά­λειας Τρο­φί­μων της Ιρλαν­δίας για να δια­σφα­λί­σει ότι αυτά τα προ­ϊ­ό­ντα δεν είναι πλέον δια­θέ­σιμα στην αγορά.

Ανά­κληση και στη Γαλλία

Παράλ­ληλα, μετά τον εντο­πι­σμό στη Γαλλία 21 λοι­μώ­ξεων από το βακτή­ριο της σαλ­μο­νέ­λας, κυρίως σε μικρά παιδιά τα οποία, όπως δια­πι­στώ­θηκε, εμφά­νι­σαν τα πρώτα συμ­πτώ­ματα ασθέ­νειας μετά την κατα­νά­λωση προ­ϊ­ό­ντων σοκο­λά­τας Kinder, η εται­ρεία που τα εισάγει στη Γαλλία ανα­κοί­νωσε την από­συρση πέντε ειδών τής εν λόγω σοκο­λά­τας.

Οι σοκο­λά­τες αυτές είχαν παρα­σκευα­στεί και εισα­χθεί από το Βέλγιο, ενώ ανάλογα φαι­νό­μενα έχουν ήδη παρα­τη­ρη­θεί, όπως ανα­φέ­ρουν γαλλικά ΜΜΕ, στο Ηνωμενο Βασί­λειο και την Ιρλαν­δία. Οι υγειο­νο­μι­κές αρχές της Γαλλίας κάλεσαν όσους έχουν αγο­ρά­σει τις τελευ­ταίες ημέρες, ιδίως ενόψει του καθο­λι­κού Πάσχα, τις σοκο­λά­τες Kinder να μην τις κατα­να­λώ­σουν, ζητώ­ντας παράλ­ληλα από όσους τις έχουν κατα­να­λώ­σει να λαμ­βά­νουν μέτρα, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, για να απο­φευ­χθούν οι μετα­δό­σεις.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.