ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ε.Ε. Στους εννέα μήνες η διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
διαβατήριο εμβολιασμού

Συμ­φω­νή­θηκε χθες σε επίπεδο υπουρ­γών Ευρώπης η ανα­θε­ώ­ρηση της σύστα­σης για τις μετα­κι­νή­σεις εντός Ε.Ε.

Η κύρια αλλαγή αφορά τη θεσμο­θέ­τηση χρο­νι­κού ορίου 270 ημερών μετά την ολο­κλή­ρωση του αρχικού προ­γράμ­μα­τος εμβο­λια­σμού για την ισχύ των πιστο­ποι­η­τι­κών εμβο­λια­σμού.

Μετά την πάροδο των 270 ημερών θα απαι­τεί­ται η επί­δειξη της λήψης ανα­μνη­στι­κής δόσης για να εξαι­ρεί­ται το άτομο που ταξι­δεύει από περαι­τέρω απαι­τή­σεις (τεστ, καρα­ντίνα).

Χαι­ρε­τί­ζο­ντας την απόφαση, οι αρμό­διοι Επί­τρο­ποι (Στέλλα Κυρια­κί­δου και Ντιντιέ Ρέι­ντερς) κάλεσαν τα κράτη-μέλη να καταρ­γή­σουν την υπο­χρέ­ωση επί­δει­ξης αρνη­τι­κών τεστ σε πλήρως εμβο­λια­σμέ­νους ταξι­διώ­τες, που εφάρ­μο­σαν τις τελευ­ταίες εβδο­μά­δες ως αντί­δραση στην επέλαση της παραλ­λα­γής Όμικρον (στις χώρες αυτές περι­λαμ­βά­νο­νται η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κύπρος, η Ιρλαν­δία και η Πορ­το­γα­λία).

Όπως σημεί­ω­σαν σε δήλωσή τους οι δύο επί­τρο­ποι, δεδο­μέ­νου ότι η παραλ­λαγή Όμικρον «έχει πλέον επε­κτα­θεί ανά την Ευρώπη» και ότι τα μέτρα αυτά καθι­στούν τις μετα­κι­νή­σεις πιο δύσκο­λες και λιγό­τερο προ­βλέ­ψι­μες, «είναι ώρα να εξε­τα­στεί η διακοπή τους».

Πηγή kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.