ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικό παραλήρημα: «Η Σακελλαροπούλου επιδεικνύει κυριαρχία στα τουρκικά νησιά Αγαθονήσι, Κίναρος, Γαύδος που βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ K

Η τουρ­κική αντι­πο­λι­τευό­μενη εφη­με­ρίδα  Sozcu, καταγ­γέλ­λει την Πρόεδρο της Δημο­κα­τίας επειδή το τελευ­ταίο διά­στημα επι­σκέ­φθηκε ακρι­τικά νησιά, που το δημο­σί­ευμα χαρα­κτη­ρί­ζει «τουρ­κικό κατε­χό­μενο έδαφος» από την Ελλάδα

Νέο παρα­λή­ρημα κατά της Ελλάδας από την τουρ­κική αντι­πο­λι­τευό­μενη εφη­με­ρίδα Sozcu, που καταγ­γέλ­λει την Πρόεδρο της Δημο­κρα­τίας Κατε­ρίνα Σακελ­λα­ρο­πού­λου, για επί­σκεψη σε νησιά που -σύμφωνα με τους προ­κλη­τι­κούς ισχυ­ρι­σμούς του δημοσιεύματος- τελούν υπό … «ελλη­νική κατοχή».

«Η Ελλη­νίδα πρό­ε­δρος Κατε­ρίνα Σακελ­λα­ρο­πού­λου επι­δει­κνύει την ελλη­νική κυριαρ­χία σε τουρ­κικά νησιά που βρί­σκο­νται υπό ελλη­νική κατοχή. Η Σακελ­λα­ρο­πού­λου πήγε στο νησί Αγα­θο­νήσι στις 29 Ιουνίου 2020, στο νησί Κίναρος στις 23 Δεκεμ­βρίου 2020 και τελικά στη Γαύδο στις 6 Ιανουα­ρίου 2022» ανα­φέ­ρει ο δημο­σιο­γρά­φος Σαϊτζί Οζτούρκ, κάνο­ντας ιδιαί­τερη αναφορά στην πρό­σφατη επί­σκεψη της ΠτΔ στη Γαύδο ανήμερα ων Θεο­φα­νίων.

«Την ΠτΔ υπο­δέ­χτη­καν με στρα­τιω­τική τελετή στο λιμάνι της Γαύδου, ενώ η ίδια χαι­ρέ­τισε την ελλη­νική σημαία που έφεραν Έλληνες στρα­τιώ­τες στο νησί. Την πρόεδρο συνό­δευαν και δύο ιερείς που διο­ρί­στη­καν από το Ελλη­νικό Πατριαρ­χείο της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης στην Γαύδο» ανα­φέ­ρει.

Ο Τούρκος δημο­σιο­γρά­φος φιλο­ξε­νεί δήλωση του πρώην Γενικού Γραμ­μα­τέα του υπουρ­γείου Άμυνας, από­στρα­του αξιω­μα­τι­κού και γεω­πο­λι­τι­κού – στρα­τιω­τι­κού αναλυτή, Γιουμίτ Γιαλίμ, από τους κορυ­φαί­ους ανα­θε­ω­ρη­τές του status quo στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανα­το­λική Μεσό­γειο, ο οποίος υπο­στή­ριξε πρό­σφατα πως η Ελλάδα «κλέβει» τουρ­κικό πετρέ­λαιο στην Θάσο. Ο Γιαλίμ υπεν­θύ­μισε πως το 1996 Τούρκος ναύ­αρ­χος είχε εμπο­δί­σει άσκηση των ελλη­νι­κών Ε.Δ. στην περιοχή της Γαύδου.

«Η νήσος Γαύδος, που συγκα­τα­λέ­γε­ται στα 20 τουρ­κικά νησιά που κατέ­χο­νται από την Ελλάδα, έχει στρα­τη­γική σημασία». Ο από­στρα­τος συνταγ­μα­τάρ­χης Γιουμίτ Γιαλίμ, πρώην Γ.Γ. του υπουρ­γείου Άμυνας, σχο­λί­ασε : «Ο Χου­σεϊνι Τσιφτσί, ένας από τους ναυάρ­χους που υπέ­γραψε τη δήλωση σχετικά με τη Συνθήκη του Μοντρέ των 103 (σ.σ. από­στρα­των) ναυάρ­χων, εμπό­δισε τον ελλη­νικό στρατό και τα στρα­τεύ­ματα του ΝΑΤΟ να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν ασκή­σεις στη νήσο Γαύδο το 1996, όταν ήταν στο βαθμό του συνταγ­μα­τάρχη ναυ­τι­κού» ανα­φέ­ρει το δημο­σί­ευμα.

Η Soscu είναι αντι­πο­λι­τευό­μενη κεμα­λική εφη­με­ρίδα, με εμπρη­στικά δημο­σιεύ­ματα κατά της Ελλάδας. Πρό­σφατα «είδε» επει­σό­διο ανάμεσα σε σκάφη του Λ.Σ. και της τουρ­κι­κής Ακτο­φυ­λα­κής στα Ίμια. Δημο­σί­ευμα που διέ­ψευσε κατη­γο­ρη­μα­τικά στη συνέ­χεια το τουρ­κικό υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών.

Πηγή protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.