Τοπικές Ειδήσεις

Ελευθέριος Παπακαλοδούκας: Η Σύμη δέχεται 500.000 επισκέπτες και 16.000 σκάφη τον χρόνο

Για τη Σύμη ως τουριστικό προορισμό, για τις δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει ένας επισκέπτης, καθώς για τη μεγαλύτερη αναρριχητική διαδρομή της χώρας που βρίσκεται στο νησί μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, δήμαρχος Σύμης.

«Υπάρχει καλή συγκοινωνία. Για πρώτη φορά η Σύμη έχει τόσο καλή συγκοινωνία. Η Σύμη είναι μοναδική. Η Σύμη είναι ένας πολύχρωμος πίνακας ζωγραφικής», επισημαίνει ο δήμαρχος Σύμης.

«Κατ’ αρχήν παρέχουμε ασφάλεια. Η Σύμη με τα ξενοδοχεία έχει, που είναι αυτά τα φανταστικά, τα μικρά σπιτάκια, σου δίνει την ευκαιρία κι έρχεσαι εδώ και κάνεις διακοπές κι ένα σπιτάκι σου ανήκει για όσο καιρό σου αρέσει. Έρχεσαι και μένεις σε αυτό το σπιτάκι και είσαι μόνος σου και κάνεις διακοπές. Ούτε θα στριμωχτείς στο ασανσέρ, ούτε θα στριμωχτείς στο πρωινό, ούτε τίποτα. Εάν το θες βέβαια, υπάρχουν και τα άλλα ξενοδοχεία, τα οποία δεν είναι τα τεράστια των μεγάλων νησιών. Είναι ξενοδοχεία που το μεγαλύτερο δέχεται 120-130 άτομα. Έχει δωμάτια να μείνεις, έχει ξενοδοχεία να μείνεις. Η Σύμη δέχεται πάρα πολύ τουρισμό. Δέχεται μισό εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο, δέχεται 16.000 σκάφη τον χρόνο», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Ελευθέριος Παπακαλοδούκας.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου