Τοπικές Ειδήσεις

Κωνσταντίνα Σβύνου: Οφείλουμε να καταστήσουμε το προϊόν μας ανταγωνιστικό

Για τη μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) και της Ενωσης Ξενοδόχων της Κω.

«Επιτέλους εγκαθιδρύθηκε και η μείωση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά. Τίποτα δεν μπορεί να αντισταθμίσει τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ. Αναγνωρίστηκε στα νησιά αυτά που σήκωσαν το μεταναστευτικό βάρος, ένα μεγάλο βάρος. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραμείνει αυτό το 30% της μείωσης του ΦΠΑ», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Κωνσταντίνα Σβύνου.

«Η μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο είναι γενικότερα μέρος των εμπροσθοβαρών μέτρων που ζητάμε από την κυβέρνηση προκειμένου να ενισχυθεί ο πυλώνας της οικονομίας που λέγεται τουρισμός. Οφείλουμε να καταστήσουμε το προϊόν μας ανταγωνιστικό και αυτό μπορεί να έρθει μέσα από την ευρύτερη μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό, στη φιλοξενία και στην εστίαση. Είναι κάτι που το περιμένουμε από την κυβέρνηση κι ελπίζουμε πολύ σύντομα να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία. Μην ξεχνάμε ότι ανταγωνιστικοί προορισμοί, όπως είναι η Ισπανία και η Τουρκία, έχουν ήδη πολύ χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ στη διαμονή και στην εστίαση», τονίζει η πρόεδρος του ΙΤΕΠ και της Ενωσης Ξενοδόχων Κω.

«Ηδη η χώρα μας έχει υψηλά σημεία ζήτησης. Δεν αποτυπώνεται ακόμη στις κρατήσεις, αλλά αυτό ας μη μας πανικοβάλει», καταλήγει η Κωνσταντίνα Σβύνου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου