ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πάγος» ενός μήνα στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
πλειστηριασμοί

Από την 1η/6/2021 έως τις 30/6/2021 ανα­στέλ­λο­νται οι πλει­στη­ρια­σμοί 1ης κατοι­κίας ευά­λω­των νοι­κο­κυ­ριών από τρά­πε­ζες και δια­χει­ρι­στές δανείων, όπως ανα­κοί­νωσε το Υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών.

Ειδι­κό­τερα, όπως επι­ση­μαί­νει το υπουρ­γείο, εργά­ζε­ται συστη­μα­τικά, σε συνερ­γα­σία με τις τρά­πε­ζες και τους δια­χει­ρι­στές δανείων, για την εξεύ­ρεση ενδιά­με­σης λύσης σχετικά με την ανα­στολή των πλει­στη­ρια­σμών 1ης κατοι­κίας ευά­λω­των νοι­κο­κυ­ριών μέχρι την ολο­κλή­ρωση της δημιουρ­γίας του φορέα δια­χεί­ρι­σης των ακι­νή­των.

Οι πολίτες θα πρέπει να απο­στεί­λουν στην τράπεζα ή τον δια­χει­ρι­στή του δανείου τους την τελευ­ταία δήλωση φορο­λο­γίας εισο­δή­μα­τος Ε1 και τη δήλωση στοι­χείων ακι­νή­των Ε9, ώστε να απο­δεί­ξουν ότι ανήκουν στα ευάλωτα νοι­κο­κυ­ριά και να ανα­στα­λεί ο πλει­στη­ρια­σμός της 1ης κατοι­κίας τους.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, το ενδια­φέ­ρον νοι­κο­κυ­ριών και επι­χει­ρή­σεων για ένταξη στον εξω­δι­κα­στικό μηχα­νι­σμό ρύθ­μι­σης οφειλών είναι ιδιαί­τερα έντονο. Μέχρι στιγμής, 7.921 άτομα έχουν εισέλ­θει στην πλατ­φόρμα και έχουν ξεκι­νή­σει την αίτησή τους.

Πηγή: Reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.