ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φον ντερ Λάιεν: Αντικείμενο «φθόνου» από πολλές χώρες το ελληνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Φον ντερ Λάιεν
European Commission President Ursula von der Leyen delivers a statement after a meeting of the college of commissioners at EU headquarters in Brussels, Wednesday, April 14, 2021. EU Commission chief Ursula von der Leyen announced plans Wednesday for a major contract extension for COVID-19 vaccines with Pfizer stretching to 2023. (John Thys, Pool via AP)
Μέγεθος γραμμάτων

«Η Ένωση απο­κτά τε­ρά­στιο όφε­λος έχο­ντας την Ελ­λά­δα στον πυ­ρή­να της», υπο­γράμ­μι­σε σε βι­ντε­ο­σκο­πη­μέ­νο μή­νυ­μα της η πρό­ε­δρος της Κο­μι­σιόν, στην εκ­δή­λω­ση για τα 40 χρό­νια από την προ­σχώ­ρη­ση της Ελ­λά­δας στην ΕΕ

«Η Ένωση απο­κτά τε­ρά­στιο όφε­λος έχο­ντας την Ελ­λά­δα στον πυ­ρή­να της», υπο­γράμ­μι­σε σε βι­ντε­ο­σκο­πη­μέ­νο μή­νυ­μα της η πρό­ε­δρος της Ευ­ρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Ούρ­σου­λα Φον ντερ Λάιεν στην εκ­δή­λω­ση για τα 40 χρό­νια από την προ­σχώ­ρη­ση της Ελ­λά­δας στην ΕΕ.

«Ιδίως κατά τους τε­λευ­ταί­ους μήνες», πρό­σθε­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά κά­νο­ντας ιδιαί­τε­ρη ανα­φο­ρά στο πρό­γραμ­μα εμ­βο­λια­σμού της χώρας μας το οποίο χα­ρα­κτή­ρι­σε «από τα πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κά στην Ευ­ρώ­πη».

«Η ΕΕ προ­μη­θεύ­τη­κε τα πιο ελ­πι­δο­φό­ρα εμ­βό­λια για όλους τους Ευ­ρω­παί­ους πο­λί­τες και οι ελ­λη­νι­κές αρχές ορ­γά­νω­σαν ένα πρό­γραμ­μα εμ­βο­λια­σμών που απο­τε­λεί αντι­κεί­με­νο “φθό­νου” από πολ­λές άλλες χώρες», ανέ­φε­ρε.

Ση­μεί­ω­σε ακόμη πως όσον αφορά στο ευ­ρω­παϊ­κό πι­στο­ποι­η­τι­κό, η Ελ­λά­δα και η ΕΕ ερ­γά­στη­καν χέρι-χέρι. «Ο πρω­θυ­πουρ­γός Κων­στα­ντί­νος Μη­τσο­τά­κης ήταν ένας από τους πρώ­τους που προ­ώ­θη­σαν την ιδέα να διευ­κο­λυν­θούν οι με­τα­κι­νή­σεις, με­τα­ξύ άλλων, για τους εμ­βο­λια­σμέ­νους πο­λί­τες. Και μπορώ με πε­ρη­φά­νια να πω ότι το Ευ­ρω­παϊ­κό Πι­στο­ποι­η­τι­κό θα μπο­ρεί να τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Ιού­νιο».

Όπως είπε η πρό­ε­δρος της Κο­μι­σιόν, από την πλευ­ρά της, η Ελ­λά­δα, με την προ­σχώ­ρη­ση στην ΕΕ μπό­ρε­σε να ανα­πτυ­χθεί, ενί­σχυ­σε τους θε­σμούς, ενώ η Ευ­ρώ­πη άνοι­ξε νέους ορί­ζο­ντες στους Έλ­λη­νες πο­λί­τες και με­γά­λης κλί­μα­κας ευ­ρω­παϊ­κές επεν­δύ­σεις και υπο­δο­μές άλ­λα­ξαν την κα­θη­με­ρι­νή ζωή, και οι ελ­λη­νι­κές επι­χει­ρή­σεις απέ­κτη­σαν πρό­σβα­ση στην ενιαία αγορά.

«Θέ­λου­με να δώ­σου­με στην Ελ­λη­νι­κή οι­κο­νο­μία μία ώθηση», ανέ­φε­ρε η πρό­ε­δρος της Επι­τρο­πής ανα­φε­ρό­με­νη στο «Next Generation EU», το πρό­γραμ­μα για την ανά­καμ­ψη και την αντι­με­τώ­πι­ση των συ­νε­πειών της παν­δη­μί­ας, από το οποίο 32 δι­σε­κα­τομ­μύ­ρια προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται για την ανά­καμ­ψη της Ελ­λά­δας. «Θέ­λου­με να επεν­δύ­σου­με στους αν­θρώ­πους, σε δου­λειές, στην ευ­η­με­ρία. Θέ­λου­με να επι­τύ­χου­με μία κα­λύ­τε­ρη ποιό­τη­τα ζωής για κάθε πο­λί­τη» τό­νι­σε.

«Από κοι­νού επεν­δύ­ου­με για να αντι­με­τω­πί­σου­με την κρίση και να κά­νου­με την Ένωσή μας πιο ψη­φια­κή και πιο πρά­σι­νη», ση­μεί­ω­σε.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν συ­νε­χά­ρη την Ελ­λά­δα για τη διπλή επέ­τειο των 200 ετών από την επα­νά­στα­ση για την ανε­ξαρ­τη­σία και τα 40 χρό­νια από τη συμ­με­το­χή της στην ΕΕ.

«Ο Κων­στα­ντί­νος Κα­ρα­μαν­λής, ο με­γά­λος πο­λι­τι­κός που σχε­δί­α­σε την προ­σχώ­ρη­ση της Ελ­λά­δας στην Ευ­ρω­παϊ­κή Ενωση, είχε πει: “το μέλ­λον της Ευ­ρώ­πης βρί­σκε­ται στην εν­σω­μά­τω­ση και το μέλ­λον της Ελ­λά­δας βρί­σκε­ται σε μία ενω­μέ­νη Ευ­ρώ­πη”. Τα λόγια αυτά πα­ρα­μέ­νουν σή­με­ρα τόσο αλη­θι­νά όσο και πριν από 40 χρό­νια» ση­μεί­ω­σε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.