ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Self test στα σχολεία: Τι αλλάζει στη διανομή τους – Από την Τετάρτη θα δίνονται δύο τεστ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τεστ κορωνοιος covid

Από αύριο Τετάρτη 19/5 έως και το Σάββατο 22/5 (κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην δια­κυ­ντε­ρεύσεων και διη­με­ρεύσεων) θα γίνεται η προμήθεια από τα φαρ­μα­κεία των self test για μαθητές, εκπαι­δευ­τι­κούς και για διοι­κη­τικό και λοιπό προ­σω­πικό.

Σε αυτή τη φάση μαθητές και εκπαι­δευ­τι­κοί θα προ­μη­θευ­τούν δύο self test από τα φαρ­μα­κεία. Τα δύο αυτά self tests θα είναι για τις επό­με­νες δύο εβδο­μά­δες, ένα  δηλαδή για την ερχόμενη και ένα για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι, σύμφωνα με τη νέα οδηγία, από την περα­σμένη Δευτέρα απαι­τεί­ται η διε­νέρ­γεια self test μία φορά την εβδο­μάδα, για την προ­σέ­λευση μαθητών, εκπαι­δευ­τι­κών, διοι­κη­τι­κού και λοιπού προ­σω­πι­κού στις σχο­λι­κές μονάδες της χώρας.

Υπο­χρε­ω­τική η διε­νέρ­γεια ενός self test στον ιδιω­τικό τομέα αυτή την εβδο­μάδα

Υπο­χρε­ω­τική είναι η διε­νέρ­γεια ενός self test γι’ αυτήν την εβδο­μάδα επι­ση­μαί­νει το υπουρ­γείο Εργα­σίας και Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σεων, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι, για την εβδο­μάδα που τελειώ­νει στις 23 Μαΐου 2021, οι εργα­ζό­με­νοι του ιδιω­τι­κού τομέα που απα­σχο­λού­νται στους κλάδους που εμπί­πτουν στις σχε­τι­κές Κοινές Υπουρ­γι­κές Απο­φά­σεις (λια­νε­μπό­ριο, εστίαση, χρη­μα­το­πι­στω­τι­κές και ασφα­λι­στι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες, μετα­φο­ρές, υπη­ρε­σίες καθα­ρι­σμού, κομ­μω­τή­ρια, κουρεία και κέντρα αισθη­τι­κής, υπη­ρε­σίες τυχερών παι­χνι­διών και στοι­χη­μά­των, σχολές οδηγών, φρο­ντι­στή­ρια και κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαί­δευ­σης και πιστο­ποί­η­σης δεξιο­τή­των, δρα­στη­ριό­τη­τες βρε­φο­νη­πια­κών και παι­δι­κών σταθμών, του­ρι­σμός και ωφε­λού­με­νοι των Προ­γραμ­μά­των Κοι­νω­φε­λούς Χαρα­κτήρα του ΟΑΕΔ που απα­σχο­λού­νται σε δήμους, Περι­φέ­ρειες, Κέντρα Κοι­νω­νι­κής Πρό­νοιας Περι­φε­ρειών), θα διε­νερ­γούν αυτο­δια­γνω­στικό έλεγχο (self test) υπο­χρε­ω­τικά μία φορά την εβδο­μάδα.

Το υπουρ­γείο Εργα­σίας και Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σεων συστή­νει τη διε­νέρ­γεια και δεύ­τε­ρου self test για τον καλύ­τερο έλεγχο του επι­δη­μιο­λο­γι­κού φορτίου και τον ταχύ­τερο περιο­ρι­σμό της δια­σπο­ράς του κορο­νοϊού.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχετική ανα­κοί­νωση, το απο­τέ­λε­σμα θα πρέπει να δηλώ­νε­ται στην Πλατ­φόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Πλη­ρο­φο­ριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλή­ρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύ­θυνη Δήλωση Εργα­ζο­μέ­νων κατα­γρα­φής απο­τε­λέ­σμα­τος COVID-19 TEST».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.