ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Self test: Μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία – Απαραίτητο και για τις εξετάσεις στα ΑΕΙ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
τεστ κορωνοιος covid

Από τη Δευτέρα 17/5 θα απαι­τεί­ται η διε­νέρ­γεια self test μία φορά εβδο­μα­διαίως για την προ­σέ­λευση μαθητών, εκπαι­δευ­τι­κών, διοι­κη­τι­κού και λοιπού προ­σω­πι­κού στα σχολεία

Από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα απαι­τεί­ται η διε­νέρ­γεια self test μία φορά εβδο­μα­διαίως για την προ­σέ­λευση μαθητών, εκπαι­δευ­τι­κών, διοι­κη­τι­κού και λοιπού προ­σω­πι­κού στα σχολεία, όπως ανα­κοί­νωσε το υπουρ­γείο Παι­δείας.

Παράλ­ληλα, σύμφωνα με το υπουρ­γείο, οι εξε­τά­σεις στα ΑΕΙ θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν εξ απο­στά­σεως ή διά ζώσης, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμή­μα­τος/Σχολής, με την προη­γού­μενη διε­νέρ­γεια self test φοι­τη­τών και καθη­γη­τών.

Ειδι­κό­τερα, το Γραφείο Τύπου του υπουρ­γείου Παι­δείας και Θρη­σκευ­μά­των ανα­κοί­νωσε ότι, κατόπιν εισή­γη­σης της Επι­τρο­πής των Ειδικών, απο­φα­σί­στη­καν τα εξής:

Εξ απο­στά­σεως ή διά ζώσης διε­ξα­γωγή των εξε­τά­σεων του εαρινού εξα­μή­νου στα ΑΕΙ, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμή­μα­τος/Σχολής, με την προη­γού­μενη διε­νέρ­γεια self test φοι­τη­τών και καθη­γη­τών.

Δυνα­τό­τητα για διε­νέρ­γεια με φυσική παρου­σία πρα­κτι­κής άσκησης για τους φοι­τη­τές μεταξύ του τέταρ­του και πέμπτου έτους των προ­γραμ­μά­των σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυ­τε­χνι­κές Σχολές/Τμήματα, με διε­νέρ­γεια self test μία φορά την εβδο­μάδα.

Επα­νέ­ναρξη των εργα­στη­ρια­κών μαθη­μά­των για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/05/2021, με διε­νέρ­γεια self test μία φορά την εβδο­μάδα.

Παράλ­ληλα, εξα­κο­λου­θούν να ισχύουν όλα τα προ­βλε­πό­μενα μέτρα πρό­λη­ψης και προ­στα­σίας από τον κορω­νοϊό, όπως η υπο­χρε­ω­τική χρήση μάσκας σε εσω­τε­ρι­κούς και εξω­τε­ρι­κούς χώρους, ο σχο­λα­στι­κός καθα­ρι­σμός των επι­φα­νειών, ο αερι­σμός των χώρων κλπ.

Για τη δια ζώσης επα­νέ­ναρξη των παρα­πάνω δρα­στη­ριο­τή­των, επί­κει­ται έκδοση νέας Κοινής Υπουρ­γι­κής Από­φα­σης.

Self test στα σχολεία μία φορά την εβδο­μάδα

Από το υπουρ­γείο ανα­κοι­νώ­θηκε, επίσης, ότι από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα απαι­τεί­ται η διε­νέρ­γεια self test μία φορά εβδο­μα­διαίως για την προ­σέ­λευση μαθητών, εκπαι­δευ­τι­κών, διοι­κη­τι­κού και λοιπού προ­σω­πι­κού στις σχο­λι­κές μονάδες της χώρας.

Το τεστ θα διε­νερ­γεί­ται εντός 24 ωρών πριν από την προ­σέ­λευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώ­νε­ται το απο­τέ­λε­σμα στην πλατ­φόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαι­δευ­τι­κής κοι­νό­τη­τας θα φέρουν μαζί τους βεβαί­ωση αρνη­τι­κού τεστ, που θα επι­δει­κνύ­ουν στο σχολείο.

Πηγή: kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.