Ειδήσεις

Το απόγευμα οι διευκρινίσεις Θεοχάρη για τις μετακινήσεις των τουριστών

Με επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού επί ποδός για την επίσημη πρεμιέρα της φετινής σεζόν αύριο 14 Μαΐου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα το απόγευμα οι αναλυτικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

Με επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού επί ποδός για την επίσημη πρεμιέρα της φετινής σεζόν αύριο 14 Μαΐου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα το απόγευμα οι αναλυτικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σε σχέση με τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά, τις αφίξεις από το εξωτερικό κ.ά.

Πάντως, δεδομένα είναι ότι:

·        Οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ που θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν την άφιξή τους είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

·        Θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

·        Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα, προκειμένου οι αρχές να πιστοποιούν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Στο μεταξύ, σε ό, τι αφορά τις ώρες κυκλοφορίας, οι οποίες ήδη, όπως ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη παρατείνονται μέχρι τις 12.30 το βράδυ, «εύλογο είναι ότι θα ισχύσουν και για τους τουρίστες», όπως σημείωναν σήμερα το πρωί ανώτερα στελέχη του υπουργείου Τουρισμού, μιλώντας στον ot.gr. Τα ίδια στελέχη διευκρίνισαν ότι το εάν και για πόσο θα διατηρηθεί η συγκεκριμένη ώρα θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», δηλαδή ο εμβολιασμός όλων των μόνιμων κατοίκων των νησιών, μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «έχουμε ήδη ολοκληρώσει τον καθολικό εμβολιασμό σε 32 νησιά, με αρκετά πολύ καλή συμμετοχή μέχρι στιγμής και ολοκληρώνουμε μέχρι 31/5 τον εμβολιασμό σε άλλα 36 νησιά. Με αυτόν τον τρόπο θα προχωρήσουμε και στον εμβολιασμό στα υπόλοιπα 19 μεγάλα νησιά τα οποία απομένουν για να ολοκληρώσουμε το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου