Τοπικές Ειδήσεις

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στα φαρμακεία της Ρόδου με τα self test

Ομαλοποιήθηκε από χθες η κατάσταση στα φαρμακεία της Ρόδου, μετά από το κομφούζιο που προκλήθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο αλλά και την Δευτέρα -πρώτη ημέρα επιστροφής στα θρανία για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια- σχετικά με την προμήθεια των self tests.
Όπως δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Φουτούλης, την Δευτέρα, διατέθηκε ένας μεγάλος όγκος self tests, ωστόσο από χθες Τρίτη η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και εκτιμά ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστούν ξανά παρόμοια προβλήματα.
Όπως έγραψε η «δ», το περασμένο σαββατοκύριακο, όσοι γονείς δεν είχαν προλάβει να προμηθευτούν τα self test, επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου και στη συνέχεια στα διημερεύοντα φαρμακεία χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού και η πλατφόρμα είχε κλείσει και τα self test είχαν εξαντληθεί και δεν υπήρχε τρόπος να γίνει εφοδιασμός από τις φαρμακαποθήκες.
Οι πιέσεις προς τους φαρμακοποιούς ήταν ασφυκτικές ωστόσο όσο κι αν ήθελαν και οι ίδιοι να εξυπηρετήσουν τους γονείς, ήταν ανέφικτο γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις προκάλεσε εντάσεις και εκνευρισμό.
Την Κυριακή εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους στα διημερεύοντα φαρμακεία από γονείς που δεν… έπαιρναν από λόγια και απαιτούσαν δωρεάν self test που δεν υπήρχαν, ενώ από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, σχηματίζονταν ουρές έξω από τα φαρμακεία της Ρόδου σε μια προσπάθεια οι γονείς να προλάβουν να προμηθευτούν τα δωρεάν self test… εις μάτην! Κι αυτό γιατί ναι μεν τα φαρμακεία προμηθεύτηκαν νέα self tests ωστόσο αυτά προορίζονταν για τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους των επόμενων ημερών, δηλαδή της Πέμπτης 13 Μαΐου και της Δευτέρας 17 Μαΐου!
Η μοναδική λύση για αυτές τις περιπτώσεις ήταν είτε να αγοράσουν οι γονείς self test από τα φαρμακεία είτε να προστρέξουν με τα παιδιά τους στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Ρόδο και με μια υπεύθυνη δήλωση, όπου να αναγράφονται όλα τα σχετικά στοιχεία, να μεταβούν οι μαθητές στα σχολεία, όπως και έπραξαν πολλοί γονείς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου