Τοπικές Ειδήσεις

Ακυρώθηκε το κλητήριο θέσπισμα εις βάρος οδηγού ταξί κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από αμέλεια ποδηλάτη

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου (επί Πλημμελημάτων) ευδοκίμησε ένσταση σχετικής ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος – κατηγορητηρίου λόγω έλλειψης σφραγίδας του συντάξαντος – εκδώσαντος αυτό Εισαγγελέως και έπαυσε οριστικά η δίωξη λόγω παραγραφής εις βάρος 64χρονου ημεδαπού οδηγού ταξί για ανθρωποκτονία από αμέλεια οδηγού ποδηλάτου.

Δυνάμει της αποφάσεως του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου ο εκκαλών – κατηγορούμενος εκρίθη ένοχος και καταδικάσθηκε σε ποινή φυλακίσεως 3 ετών και 6 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίως για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Την 3η Σεπτεμβρίου και περί ώρα 03:20 στο 10 χλμ της Ε.Ο. Ρόδου – Καμείρου, ο Νικόλαος Κακάκης οδηγούσε το ποδήλατό του, κινούμενος επί της οδού Ρόδου- Καμείρου με κατεύθυνση από Ιαλυσό στη Ρόδο και ευρισκόμενος στο δεξιό άκρο της οδού.
Φθάνοντας αυτός στο σημείο όπου τελειώνει η ευθεία από την Ιαλυσό και αρχίζει η ανηφορική οδός – μονόδρομος για -την είσοδο προς την πόλη της Ρόδου, δέχθηκε πλήγμα από το ταξί, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, οδηγώντας το ανωτέρω όχημα, εκινείτο κι αυτός με κατεύθυνση από Ιαλυσό προς Ρόδο, ομόρροπα δηλαδή με τον ποδηλάτη.
Οταν έφθασε στο ανωτέρω σημείο της οδού Ρόδου- Καμείρου, περίπου στο τέλος της ευθείας και πριν ο δρόμος παρουσιάσει ανωφέρεια προς την πόλη της Ρόδου, δεν αντιλήφθηκε τον ποδηλάτη, που εκινείτο μπροστά του και στο δεξιό άκρο της οδού, με συνέπεια να επιπέσει με το εμπρόσθιο μέρος του οχήματος του στον ποδηλάτη, να τον εκτινάξει στον αέρα και να προκληθεί έτσι ο θανάσιμος τραυματισμός του τελευταίου.
Κατόπιν της επέλευσης του επιδίκου δυστυχήματος, ο κατηγορούμενος, απομακρύνθηκε από τον τόπο όπου συνέβη αυτό. Εν τέλει, προσήλθε στο τμήμα τροχαίας Ρόδου στις 04:45′ της ίδιας ημέρας, όπου και συνελήφθη.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου