ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Ρώσοι πεθύμησαν το ελληνικό καλοκαίρι-Ισχυρή ζήτηση

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ρωσία

Σε μεγάλο στοί­χημα για τον ελλη­νικό του­ρι­σμό ανα­δει­κνύ­ε­ται η προ­σέλ­κυση 500.000 ταξι­διω­τών από τη Ρωσία, μία από τις κύριες πηγές ξένων ταξι­διω­τών για την Ελλάδα, η οποία επι­χει­ρεί να κάνει δυνα­μικό comeback, καλύ­πτο­ντας μέρος των απω­λειών που προ­κά­λεσε η παν­δη­μική κρίση.

Ισχυροί tour operators και αερο­πο­ρι­κές εται­ρίες προ­ε­τοι­μά­ζο­νται εν όψει της 15ης Μαΐου, με στόχο, μόλις λάβουν το «πράσινο φως» από τη ρωσική κυβέρ­νηση, να ξεκι­νή­σουν τις πρώτες πτήσεις από τη Ρωσία με προ­ο­ρι­σμό δημο­φι­λείς ελλη­νι­κούς του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς. Ηδη ο Ελλη­νι­κός Οργα­νι­σμός Του­ρι­σμού σχε­διά­ζει πρό­γραμμα προ­βο­λής ούτως ώστε να επη­ρε­ά­σει του κλα­σι­κούς last minute Ρώσους του­ρί­στες ενώ το Greek Luxury & Gastronomy Workshop in Russia, που θα διε­ξα­χθεί στη Ρωσία στα μέσα Μαΐου, θα συμ­βά­λει άμεσα προς αυτή την κατεύ­θυνση.

Ισχυρή ζήτηση

«Υπάρχει έντονο ενδια­φέ­ρον από Ρώσους ταξι­διώ­τες που θέλουν να κάνουν δια­κο­πές στην Ελλάδα αυτό το καλο­καίρι, ωστόσο δεν μπορούν ακόμη να προ­χω­ρή­σουν σε μαζικές κρα­τή­σεις, καθώς περι­μέ­νουμε το “πράσινο φως” από την Ομο­σπον­διακή Υπη­ρε­σία Προ­στα­σίας και Ενη­μέ­ρω­σης της Ρωσίας για να μας επι­τρα­πεί να προ­γραμ­μα­τί­σουμε τις πτήσεις μας. Οι Ρώσοι δεν δίνουν έγκριση για τον προ­γραμ­μα­τι­σμό πτήσεων από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο, το οποίο να προσ­διο­ρί­ζει την επα­νεκ­κί­νηση του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού», επι­ση­μαί­νει ο κ. Δημή­τρης Χαρι­τί­δης, διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της ΤezΤour Hellas.

Σήμερα, πτήσεις από τη Μόσχα με προ­ο­ρι­σμό την Αθήνα πραγ­μα­το­ποιούν η Aeroflot και η Aegean Airlines, ενώ δρο­μο­λό­για από τη ρωσική πρω­τεύ­ουσα με προ­ο­ρι­σμό το αερο­δρό­μιο «Μακε­δο­νία» της Θεσ­σα­λο­νί­κης πραγ­μα­το­ποιεί και η αερο­πο­ρική εταιρία S7.

«Ελπί­ζουμε ότι από τις 15 Μαΐου, που έχει τοπο­θε­τη­θεί το επίσημο άνοιγμα του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού, θα μπο­ρέ­σουμε να προ­γραμ­μα­τί­σουμε πτήσεις, έτσι ώστε από τις αρχές Ιουνίου να μπο­ρέ­σουν να έρχο­νται μαζικά οι Ρώσοι στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, πάντως, όσες αερο­πο­ρι­κές εται­ρίες έχουν ζητήσει άδεια από τη ρωσική κυβέρ­νηση για να προ­γραμ­μα­τί­σουν πτήσεις έχουν λάβει αρνη­τική απά­ντηση», προ­σθέ­τει ο Δ. Χαρι­τί­δης.

«Στόχος είναι η προ­σέλ­κυση 500.000 Ρώσων του­ρι­στών, αριθμός που είναι εφικτός, δεδο­μέ­νων της δια­κο­πής των πτήσεων από και προς την Τουρκία και της αύξησης των τιμών για δια­κο­πές στη Ρωσία σε ποσοστό 40%-50%», εξηγεί ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της ΤezΤour Hellas. «Βέβαια, πρό­βλημα είναι και η visa για την έκδοση της οποίας ενδέ­χε­ται να απαι­τη­θεί μεγα­λύ­τερο χρονικό διά­στημα απ’ ό,τι πριν από το ξέσπα­σμα της υγειο­νο­μι­κής κρίσης που χρειά­ζο­νταν 3 ημέρες», λέει ο Δ. Χαρι­τί­δης. «Μεγάλο ζητού­μενο είναι να ανοίξει ο ελλη­νι­κός του­ρι­σμός και να μην κλείσει. Φέτος, ωστόσο, θα λει­τουρ­γή­σουν περισ­σό­τερα ξενο­δο­χεία και ενδε­χο­μέ­νως να μην κατα­γρα­φεί υψηλή πλη­ρό­τητα», προ­σθέ­τει.

Το 2019, σύμφωνα με τα στοι­χεία της Τρα­πέ­ζης της Ελλάδος, τη χώρα μας επι­σκέ­φθη­καν περισ­σό­τε­ροι από 610.000 Ρώσοι ταξι­διώ­τες, ενώ το 2020 ο αριθμός των Ρώσων του­ρι­στών στην Ελλάδα ανήλθε σε μόλις 12.000.

TUI Russia

Με στόχο την ενί­σχυση της ζήτησης από τη Ρωσία, ο υπουρ­γός Του­ρι­σμού Χάρης Θεο­χά­ρης ταξί­δεψε τον Απρίλιο στη Μόσχα, όπου είχε σειρά επαφών με παρά­γο­ντες του του­ρι­στι­κού κλάδου, υψη­λό­βαθ­μους κυβερ­νη­τι­κούς αξιω­μα­τού­χους και εκπρο­σώ­πους του ιδιω­τι­κού επι­χει­ρη­μα­τι­κού τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Χ. Θεο­χά­ρης είχε συνά­ντηση με τον γενικό διευ­θυ­ντή της TUI Russia, Τάρας Ντε­μούρα, ο οποίος, ανα­δει­κνύ­ο­ντας το ισχυρό ενδια­φέ­ρον των Ρώσων για δια­κο­πές στην Ελλάδα, επε­σή­μανε ότι ο tour operator σκο­πεύει να φέρει 300.000 Ρώσους ταξι­διώ­τες στην Ελλάδα κατά τη διάρ­κεια του καλο­και­ριού, υπό την προ­ϋ­πό­θεση ότι η σεζόν θα ξεκι­νή­σει σύμφωνα με το χρο­νο­διά­γραμμα και η εναέρια κυκλο­φο­ρία θα απο­κα­τα­στα­θεί χωρίς περιο­ρι­σμούς.

«Ελπί­ζουμε ότι μετά την επί­σκεψη του κ. Θεοχάρη, τόσο η Ρωσία όσο και η Ελλάδα θα λάβουν όλες τις απα­ραί­τη­τες απο­φά­σεις. Εάν, όπως ανα­με­νό­ταν, έως τις 14 Μαΐου απο­φα­σι­στεί η επα­νέ­ναρξη της ενα­έ­ριας κυκλο­φο­ρίας μεταξύ των χωρών μας, τότε στην τρέ­χουσα κατά­σταση το 2021 θα μπο­ρέ­σουμε να στεί­λουμε 300 χιλιά­δες του­ρί­στες σε ελλη­νικά θέρετρα», είχε δηλώσει ο κ. Ντε­μούρα.

Πηγή : eleftherostypos.gr

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.