ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυβερνητικές πηγές: Ο Ν. Δένδιας είχε εντολή αν προκληθεί να απαντήσει

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μαξίμου

Απο­τέ­λε­σμα πλήρους συνεν­νό­η­σης με τον πρω­θυ­πουργό ήταν η στάση του Ελληνα ΥΠΕΞ στην κοινή συνέ­ντευξη Τύπου με τον Μ. Τσα­βού­σο­γλου, σημειώ­νουν κυβερ­νη­τι­κές πηγές.

Οι ίδιες πηγές σημεί­ω­ναν πως «όταν συνο­μι­λούμε διεθνώς και αυτό συμπε­ρι­λαμ­βά­νει και τους Τούρ­κους, προ­βάλ­λουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας. Οι οποίες είναι γνωστές. Και βασί­ζο­νται στη διεθνή νομι­μό­τητα.

Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και αυτές είναι οι δικές τους θέσεις. Με την Τουρκία έχουμε δια­φο­ρε­τική προ­σέγ­γιση όσον αφορά την επίλυση των δια­φό­ρων ζητη­μά­των. Η δική μας βασί­ζε­ται στις Ευρω­παϊ­κές αξίες. Και στο διεθνές δίκαιο».

«Η ελλη­νική πλευρά», προ­σέ­θε­ταν οι πηγές «έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι΄αυτό και πρό­τεινε συνερ­γα­σία στον οικο­νο­μικό τομέα. Εμείς προ­σερ­χό­μα­στε πάντα με ειλι­κρί­νεια και καλή διάθεση. Αλλά θα υπε­ρα­σπι­στούμε τις θέσεις μας».

Και κατέ­λη­γαν: «Ο ΥΠΕΞ είναι σε πλήρη συνεν­νό­ηση με τον πρω­θυ­πουργό. Είχαν εκτενή συνο­μι­λία χτες και σήμερα μετά τη συνά­ντηση με τον Ταγίπ Ερντο­γάν και πριν την συνά­ντηση με τον Μεβλούτ Τσα­βού­σο­γλου.

Και ο ΥΠΕΞ είχε ρητή εντολή, αν προ­κλη­θεί, να απα­ντή­σει ανα­λό­γως».

Πηγή: kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.