ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκ και δέος με 4.340 κρούσματα και 741 διασωληνωμένους-72 θάνατοι

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κορωνοϊος

Ιδιαί­τερα ανη­συ­χη­τικά είναι τα μηνύ­ματα από το μέτωπο της παν­δη­μίας κορο­ναϊού, η οποία εμφα­νί­ζει εντει­νό­μενη έξαρση, καθώς επι­βε­βαιώ­θη­καν οι πλη­ρο­φο­ρίες για εκτό­ξευση των κρου­σμά­των πάνω από 4.300 -σε επίπεδα αρνη­τι­κού ρεκόρ- το τελευ­ταίο 24ωρο.

Σημειώ­νε­ται πως το προη­γού­μενο ρεκόρ κρου­σμά­των από την αρχή της παν­δη­μίας είχε κατα­γρα­φεί στις 23 Μαρτίου, όταν και είχαν εντο­πι­στεί 3.586 νέες μολύν­σεις.

Επίσης, δια­σω­λη­νω­μέ­νοι νοση­λεύ­ο­νται 741 ασθε­νείς -πρόκειται για τον υψη­λό­τερο στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας- ενώ σε υψηλά επίπεδα συνε­χί­ζουν να κινού­νται οι θάνατοι.

Ειδι­κό­τερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα εργα­στη­ριακά επι­βε­βαιω­μένα κρού­σματα της νόσου που κατα­γρά­φη­καν τις τελευ­ταίες 24 ώρες είναι 4.340, εκ των οποίων

21 εντο­πί­στη­καν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνο­λι­κός αριθμός των κρου­σμά­των ανέρ­χε­ται σε 260.077 (ημε­ρή­σια μετα­βολή +1.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επι­βε­βαιω­μένα κρού­σματα των τελευ­ταίων 7 ημερών, 86 θεω­ρού­νται σχε­τι­ζό­μενα με ταξίδι από το εξω­τε­ρικό και 2.267 είναι σχε­τι­ζό­μενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.