Συνεντεύξεις

«Η SKY express αλλάζει τα δεδομένα των αερομεταφορών στην Ελλάδα»

Για «το ελληνικό success story» της SKY express που αλλάζει τα δεδομένα των αερομεταφορών στην Ελλάδα μιλά σήμερα στην «δημοκρατική» o κ. Γιώργος Λιάπης, Γενικός Διευθυντής της SKY express, της εταιρείας που μέσα στην κρίση της πανδημίας προμηθεύτηκε με ίδια κεφάλαια έξι ολοκαίνουργα Airbus A320neo, ανοίγοντας τα φτερά της για νέους προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της Ρόδου στο διευρυμένο πτητικό της έργο.

Aναλυτικά η συνέντευξη:

• Η SKY express διανύει μια νέα εποχή τόσο σε επίπεδο αεροσκαφών, όσο και στους προορισμούς της. Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Πράγματι η τελευταία διετία, αποδείχθηκε πολύ κρίσιμη για την ανάπτυξη της SKY express σε όλα τα επίπεδα. Μέσα σε περιβάλλον κρίσης, καταφέραμε να ανταποκριθούμε και στις ανάγκες που επέβαλε η πανδημία, αλλά και στους επιχειρησιακούς μας στόχους.
Προχωρήσαμε σε μια μεγάλη επενδυτική κίνηση, την αγορά έξι ολοκαίνουργιων Airbus A320neo, που μεταφράστηκε σε όρους διεθνούς επιχειρηματικότητας ως «το ελληνικό success story» που αλλάζει τα δεδομένα των αερομεταφορών στην Ελλάδα. Ένας ολοκαίνουργιος, πράσινος στόλος που λειτούργησε ως προπομπός της διεύρυνσης του πτητικού μας έργου.
Αυτό έγινε τους επόμενους μήνες, με την έναρξη απευθείας πτήσεων στην Θεσσαλονίκη, με την είσοδό μας στις διεθνείς αγορές με πρώτο σταθμό την Λάρνακα της Κύπρου και τώρα με έναν ακόμη μεγάλο προορισμό: την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου.
• Μιλήστε μας λίγο για την επιλογή της Ρόδου. Πόσο σημαντική είναι η αγορά της Ρόδου για την SKY express;
Εξαιρετικά σημαντική! Ήταν ένας από τους μεγάλους μας επιχειρησιακούς στόχους η αγορά της Ρόδου, ακριβώς γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι η Ρόδος έχει μια δυναμική απήχησης που ξεπερνά τα όρια του Αιγαίου. Όντας ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου, αντιλαμβανόμαστε την είσοδό μας στο «Διαγόρας» ως μία μεγάλη επέκταση του πτητικού μας έργου.
Ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμαστε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί για την ενίσχυση της ροδιακής οικονομίας και του τουριστικού της ονόματος. Για αυτό, οι υπηρεσίες μας είναι ιδιαίτερα προσεγμένες: απευθείας, καθημερινές πτήσεις με Airbus, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, ανταγωνιστικοί ναύλοι, ψηφιακές υπηρεσίες, υψηλό επίπεδο υγειονομικής προστασίας με το πρόγραμμά μας «Care plane», εντός και εκτός καμπίνας.
• Πρόσφατα ανακοινώσατε και μια νέα, καινοτόμο υπηρεσία, το “SKY gift”. Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Στοχεύουμε συνεχώς σε νέες υπηρεσίες, ακριβώς γιατί δεν θεωρούμε δεδομένο το επιβατικό κοινό. Οι επιβάτες θέλουν – και δικαίως-να νιώθουν ότι συμμερίζεσαι τις ανάγκες τους, το ευρύτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται, χωρίς τη νοοτροπία της «αυθεντίας». Ο κόσμος αλλάζει, τα δεδομένα αλλάζουν, και η SKY express είναι αυτή που αλλάζει τα δεδομένα.
Διαφοροποιούμαστε, λοιπόν, από τον εγχώριο ανταγωνισμό, μέσα από τους ανταγωνιστικούς μας ναύλους, μέσα από τη φιλοσοφία μας, από τον πράσινο στόλο μας και φυσικά μέσα από τις υπηρεσίες μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η καινούργια υπηρεσία που προσφέρουμε, η“SKY gift”. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική δωροκάρτα με την οποία ο καθένας έχει τη δυνατότητα να κάνει δώρο σε κάποιον αγαπημένο του ένα ταξίδι σε οποιονδήποτε από τους προορισμούς μας και με διάρκεια εξαργύρωσης ένα έτος.
Είναι αυτές οι ασφαλείς και ταυτόχρονα καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρουμε που έχουν οδηγήσει όχι μόνο σε αύξηση του επιβατικού κοινού που μας εμπιστεύεται αλλά και στην πιστότητά του.
• Θα αποτελούσε για εσάς η Ρόδος έναν προορισμό που ευνοεί τις διασυνδέσεις προκειμένου να συνάψετε συνεργασίες με αεροπορικές για κοινούς κωδικούς;
Η SKY express έχει αποδείξει ότι είναι η εταιρεία που ενώνει την Ελλάδα. Με διασυνδέσεις για τα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, συνδυάζοντας την ασφάλεια με την ευελιξία. Πετάμε σε 34 εγχώριους προορισμούς, έχουμε ήδη συνάψει interline συνεργασίες με άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως είναι η KLM, η Air France, η Qatar Airways, η Middle East Airlines,η Cyprus Airways και συνεχίζουμε.
Σημειώνω, επίσης, πόσο σημαντική είναι η έναρξη πτήσεων στην Ρόδο για τους ταξιδιώτες εσωτερικού και εξωτερικού, που θα χρησιμοποιούν το «Διαγόρας» ως αεροδρόμιο άφιξης σε μερικά από τα πιο όμορφα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
• Θα συνεργαζόσασταν με τοπικούς φορείς της Ρόδου, ώστε μέσω της αύξησης της αεροπορική κίνησης να ενισχυθεί ο τουρισμός στο νησί;
Οι στρατηγικές συνεργασίες με τις τοπικές κοινωνίες είναι κομβικής σημασίας για την επιτυχία κάθε μεγάλης επενδυτικής κίνησης. Αυτή τη φιλοσοφία ενστερνίζεται και η SKY express και ο Όμιλος στον οποίο ανήκουμε, ο IOGR. Άλλωστε και στο παρελθόν έχουμε προχωρήσει σε συνεργασίες με φορείς και εταιρείες, ώστε να παρέχουμε μια διευρυμένη κλίμακα επιλογών στους επιβάτες μας.
Το επόμενο διάστημα, λοιπόν, θα αναπτύξουμε συνέργειες με τους τοπικούς φορείς, ώστε η είσοδος της SKY express στην Ρόδο να συμβάλλει ουσιαστικά στην στήριξη της τοπικής οικονομίας.
• Πείτε μας λίγα λόγια για τον όμιλο στον οποίο ανήκετε, τον IOGR. Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ανήκετε σ’ έναν όμιλο με υγιή οικονομική διαχείριση;
Ως Όμιλος έχουμε ήδη ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που ξεκινά από τον τουρισμό και εκτείνεται μέχρι τις αερομεταφορές και τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Με επικεφαλής τον Κρητικό επιχειρηματία Ιωάννη Γρύλο αποτελεί έναν από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους ομίλους στην Ελλάδα, ο οποίος απασχολεί πάνω από 5.500 εργαζόμενους. Έχει ισχυρό αποτύπωμα στον τομέα των αερομεταφορών, τόσο στην επίγεια εξυπηρέτηση με την Skyserv, όσο και στο πτητικό έργο με την SKY express που έχει επανειλημμένως βραβευτεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα.
Και όλα τα παραπάνω, με μία χρηστή οικονομική διαχείριση, με καλή ανάγνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κινούμαστε, ώστε οι κινήσεις μας να είναι μεν εμπροσθοβαρείς, αλλά χωρίς να μας εκθέτουν σε χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου