Αθλητικά

Δήλωσε κώλυμα και γλίτωσε τα δύσκολα ο Γιώργος Παυλίδης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι διαδικασίες ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, στις 27 Μαρτίου.
Σήμερα, οι υποψήφιοι οφείλουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, όπως και τις υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν εμπίπτουν σε κανένα κώλυμα, ενώ την προσεχή Κυριακή το σύνολο των εγγράφων θα ελεγχθεί από την αρμόδια Εκλογική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.
Μέλος της τελευταίας είναι ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΔ Γιώργος Παυλίδης (τα άλλα δύο είναι κ.κ. Καστίδης από την ΕΠΣ Δράμας και Στογιαννίδης από την ΕΠΣ Πέλλας), ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δήλωσε κώλυμα, καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να ταξιδέψει στην Αθήνα, ως όφειλε να κάνει στο πλαίσιο των καθηκόντων του.
Με τον τρόπο αυτό πάντως, μάλλον βγαίνει από μία διόλου αξιοζήλευτη θέση, καθώς η επιτροπή θα αποφανθεί για τη νομιμότητα της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Ζαγοράκη, η οποία παραμένει υπό αμφισβήτηση.
Υπενθυμίζεται, πως βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ αλλά όχι του αθλητικού νόμου, ο οποίος τροποποιήθηκε στην επίμαχη διάταξή του, η επιλογή του πρώην αρχηγού της Εθνικής ομάδας και νυν ευρωβουλευτή, «κολλάει» στο γεγονός πως είναι ιδιοκτήτης δύο πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, συνεπώς η επιτροπή θα κληθεί να αποφανθεί αν θα υπερισχύσει το καταστατικό, ή ο αθλητικός νόμος.
Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που στην υποψηφιότητα του Θεόδωρου Ζαγοράκη για την προεδρία της Ομοσπονδίας προστέθηκε αιφνιδιαστικά, την ύστατη στιγμή, αυτή του επικεφαλής της ΕΠΣ Βοιωτίας Κωνσταντίνου Νίκα, προκειμένου να διασφαλιστεί πως στην περίπτωση που ο πρώτος υποχρεωθεί να κάνει πίσω, είτε με δική του απόφαση είτε έπειτα από ενδεχόμενη ένσταση, η εκλογική διαδικασία να μην τιναχθεί στον αέρα, οδηγώντας την ΕΠΟ σε καθεστώς προσωρινής διοικούσας επιτροπής (υπενθυμίζεται, πως τα ψηφοδέλτια για την προεδρία και για τις θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή είναι ξεχωριστά).
Αφού ελέγξει τα δικαιολογητικά, η Εκλογική Επιτροπή θα ανακηρύξει και επισήμως τις υποψηφιότητες, ανάμεσα σε αυτές και το όνομα του προέδρου της ΕΠΣΔ Παναγιώτη Διακοφώτη, είτε στη λίστα των τακτικών, είτε των αναπληρωματικών.
Οι υποψήφιοι είναι πολλοί και ξεπερνούν τις διαθέσιμες θέσεις, καθώς την τελευταία στιγμή, από ορισμένες Ενώσεις υποδείχθηκαν παλαίμαχοι άσσοι του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο Άγγελος Χαριστέας, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο Γιώργος Ανατολάκης, Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Παντελής Καφές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου