ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυρ. Μητσοτάκης: Τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση περιστατικών αστυνομικής βίας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μητσοτάκης

Τέσ­σε­ρις προ­τά­σεις για την αντι­με­τώ­πιση περι­στα­τι­κών βίας από στελέχη της αστυ­νο­μίας κατέ­θεσε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, από το βήμα της Βουλής, απα­ντώ­ντας σε επί­καιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, Αλέξη Τσίπρα.

Οι προ­τά­σεις που κατέ­θεσε ο κ. Μητσο­τά­κης είναι οι εξής:

  1. Όλες οι δυνά­μεις της ΕΛ.ΑΣ να φέρουν κατα­γραφή εικόνας και ήχου. «Θα έχουμε αντι­δρά­σεις από την αρχή προ­στα­σίας δεδο­μέ­νων» τόνισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση επί του ζητή­μα­τος.
  2. Δυνα­τό­τητα συνερ­γα­σίας με την αστυ­νο­μία άλλων χωρών για να ενι­σχυ­θούν τα ψυχο­γρα­φικά τεστ σε αστυ­νο­μι­κούς.
  3. Το υπουρ­γείο Προ­στα­σίας του Πολίτη έχει ανα­λά­βει δέσμευση να φέρει νομο­σχέ­διο στη Βουλή για την ανα­βάθ­μιση της εκπαί­δευ­σης των αστυ­νο­μι­κών.
  4. Ο Συνή­γο­ρος του πολίτη να απο­κτή­σει ειδικό βοηθό συνή­γορο με αυτό­νομη δομή 10 εξει­δι­κευ­μέ­νων στε­λε­χών, με απο­κλει­στική αρμο­διό­τητα να συν­δρά­μει στα θέματα αντι­με­τώ­πι­σης αστυ­νο­μι­κής βίας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.