ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Υγειονομική βόμβα» ο καταυλισμός των ρομά! Eχει μετατραπεί σε… αυτόνομο κρατίδιο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
καταυλισμος τσιγγανοι

Σω­ρη­δόν γί­νο­νται κα­ταγ­γε­λί­ες στη «δ» για την «υγειο­νο­μι­κή βόμβα» του κα­ταυ­λι­σμού των ΡΟΜΑ, όπου όπως κα­ταγ­γέλ­λουν πε­ρί­οι­κοι δεν τη­ρεί­ται κα­νέ­να υγειο­νο­μι­κό μέτρο, την ίδια ώρα που οι πο­λί­τες έρ­χο­νται αντι­μέ­τω­ποι με τις συ­νέ­πειες του νόμου και με βαριά πρό­στι­μα αν πα­ρεκ­κλί­νουν από τα αυ­στη­ρά μέτρα για τη χρήση μά­σκας και την απο­φυ­γή συγ­χρω­τι­σμού.

Όπως κα­ταγ­γέλ­λουν στη «δ», ενόσω οι εξαγ­γε­λί­ες για την «χαί­νου­σα πληγή» της Ρόδου, στο Κο­ρα­κό­νε­ρο, όπου δια­μέ­νουν οι ΡΟΜΑ, δια­δέ­χο­νται η μία την άλλη, οι πε­ρί­οι­κοι εξα­κο­λου­θούν να υπο­φέ­ρουν και πε­ρι­μέ­νουν επι­τέ­λους κά­ποιος να ανα­λά­βει την πο­λι­τι­κή ευ­θύ­νη και να δώσει τέλος στην πα­ρω­δία που βιώ­νουν όλα αυτά τα χρό­νια.

Οι Ρομά ανε­νό­χλη­τοι και χωρίς να πει­θαρ­χούν σε κα­νέ­να από τα μέτρα για τον πε­ριο­ρι­σμό της δια­σπο­ράς του κο­ρω­νοϊ­ού, εξα­κο­λου­θούν να στή­νουν γλέ­ντια, να συ­γκε­ντρώ­νο­νται και να καίνε ελα­στι­κά και διά­φο­ρα σκου­πί­δια, προ­κα­λώ­ντας τε­ρά­στια πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κή επι­βά­ρυν­ση.

Σύμ­φω­να με κα­ταγ­γε­λί­ες που έγι­ναν στη «δ», η κα­τά­στα­ση έχει φτά­σει πλέον στο μη πε­ραι­τέ­ρω, γι αυτό και όπως λένε, επει­δή από λόγια έχουν «χορ­τά­σει», θα πε­ρι­μέ­νουν οι εξαγ­γε­λί­ες να με­του­σιω­θούν σε πράξη, παρά το γε­γο­νός ότι η λύση φαί­νε­ται πως είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά.

«Τα μέτρα για την απο­φυ­γή της δια­σπο­ράς του κο­ρω­νοϊ­ού και η χρήση μά­σκας, φαί­νε­ται πως αφο­ρούν μόνο τους νο­μο­τα­γείς πο­λί­τες και όχι τους αθίγ­γα­νους που δεν έχουν αλ­λά­ξει στο πα­ρα­μι­κρό την κα­θη­με­ρι­νό­τη­τά τους. Κυ­κλο­φο­ρούν ανε­νό­χλη­τοι χωρίς μά­σκες, προ­φα­νώς χωρίς να στέλ­νουν μη­νύ­μα­τα και δη­λώ­νουν ότι ο κο­ρω­νο­ϊ­ός είναι μια απάτη.

Εμείς προ­σπα­θού­με να προ­στα­τευ­θού­με από τον κο­ρω­νο­ϊό αλλά από τους αθίγ­γα­νους ποιος θα μας προ­στα­τεύ­σει; Κυ­κλο­φο­ρούν στα κα­τα­στή­μα­τα χωρίς μά­σκες και χωρίς κα­νέ­να μέτρο προ­στα­σί­ας και όταν τους κά­νου­με πα­ρα­τή­ρη­ση δη­λώ­νουν ότι δεν πι­στεύ­ουν τί­πο­τα», δη­λώ­νει στη «δ» πε­ρί­οι­κος ο οποί­ος, δέ­χθη­κε προ­πη­λα­κι­σμό από ομάδα ΡΟΜΑ όταν τους ζή­τη­σε να τη­ρούν μέτρα προ­στα­σί­ας.

Οι πε­ρί­οι­κοι, όπως πε­ριέ­γρα­ψαν στην «δ», τρα­βούν των παθών τους τον τά­ρα­χο αφού οι τσιγ­γά­νοι έφη­βοι και ανή­λι­κοι, έχουν ρη­μά­ξει τα σπί­τια και τις επι­χει­ρή­σεις της πε­ριο­χής, επι­δι­δό­με­νοι σε κλο­πές και διαρ­ρή­ξεις, πέρα από την οχλα­γω­γία που προ­κα­λούν κυ­ρί­ως τις βρα­δι­νές ώρες και πλέον στην πε­ρί­ο­δο της παν­δη­μί­ας απο­τε­λούν… κι­νη­τή υγειο­νο­μι­κή βόμβα.

Όπως λένε, οι αγα­να­κτι­σμέ­νοι κά­τοι­κοι μέχρι να με­τε­γκα­τα­στα­θούν από την πε­ριο­χή είναι απα­ραί­τη­το ο κα­ταυ­λι­σμός να ελέγ­χε­ται από αστυ­νο­μι­κούς σε τακτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα, προ­κει­μέ­νου να συ­νε­τι­στούν στο βαθμό που αυτό είναι εφι­κτό.

Όπως εξο­μο­λο­γή­θη­κε χθες κά­τοι­κος της πε­ριο­χής στη «δ» ο κα­ταυ­λι­σμός έχει κα­τα­στεί «αυ­τό­νο­μο κρα­τί­διο» και απο­τε­λεί μια από τις με­γα­λύ­τε­ρες πλη­γές της Ρόδου, γι αυτό και οι εξα­γριω­μέ­νοι κά­τοι­κοι δη­λώ­νουν ότι πρέ­πει να βρε­θεί λύση.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. ΜΑΡΚΟΣ

    Η λύση είναι να μην ξαναψηφίσετε όλους αυτούς που τους ανέχονται;τους υποστηρίζουν; για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.Ολοι αυτοί που φωτογραφίζονται αγκαζέ με τους κάθεείδους ταγους τους.