ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: Μοιραία αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα –Να ανοίξουμε με ένα σχετικά λελογισμένο ρίσκο

news room 1 λεπτό ανάγνωση

“Όλα τα σενάρια για το λια­νε­μπό­ριο είναι στο τραπέζι. Αυτή την εβδο­μάδα θα πάρουμε τις απο­φά­σεις μας  σε συν­δυα­σμό με την εξέλιξη της παν­δη­μίας” επι­σή­μανε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης Άδωνις Γεωρ­γιά­δης. Ο υπουρ­γός ανέφερε ότι οι πρώτες απο­φά­σεις θα αφορούν κομ­μω­τή­ρια, ανθο­πω­λεία, βιβλιο­πω­λεία και κατα­στή­ματα με παι­χνί­δια.

Τόνισε ότι “είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή: να ανοί­ξουμε με ένα σχετικά λελο­γι­σμένο ρίσκο, και από την άλλη να μην κατα­στρα­φούν επι­χει­ρή­σεις”.

Σχο­λί­ασε ότι δεν θα πρέπει να περι­μέ­νει κανείς ότι με το άνοιγμα θα συνε­χί­σουν να μειώ­νο­νται τα κρού­σματα. “Θα ανοί­ξουμε και θα ανε­βαί­νουν τα κρού­σματα λόγω της κινη­τι­κό­τη­τας” διευ­κρί­νισε ο κ. Γεωρ­γιά­δης, και πρό­σθεσε ότι το ζήτημα είναι αν αυτό γίνει με επι­θε­τικό ρυθμό.

Κατά της επα­να­λει­τουρ­γίας του λια­νι­κού εμπο­ρίου στις 14 Δεκεμ­βρίου τάχθηκε, μιλώ­ντας στον ΣΚΑΪ, ο πρό­ε­δρος του Πανελ­λή­νιου Ιατρι­κού Συλ­λό­γου, Αθα­νά­σιος Εξα­δά­κτυ­λος.

“Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα… Στη Θράκη, στη Μακε­δο­νία, στη Θεσ­σα­λία και Ήπειρο που έχουν ιδιαί­τερο πρό­βλημα δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λια­νε­μπό­ριο 14 Δεκεμ­βρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπό­λοιπη Ελλάδα, με εξαί­ρεση κάποιες περιο­χές που έχουν εξαι­ρε­τική εικόνα” εξήγησε.

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.