ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ: Επίθεση στον Αυγενάκη για την «Ολιστική Μελέτη»

Δημήτρης Στούμπης 2 λεπτά ανάγνωση
Αυγενακης- Γραμμένος

Η Ελλη­νική Ποδο­σφαι­ρική Ομο­σπον­δία εξέδωσε ανα­κοί­νωση λίγη ώρα μετά την παρου­σί­αση της Ολι­στι­κής Μελέτης που εκπό­νη­σαν FIFA και UEFA για το ελλη­νικό ποδό­σφαιρο, στην οποία κατη­γο­ρεί την «αθλη­τική ηγεσία» ότι παρα­πλη­ρο­φό­ρησε τον Τύπο, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας ως «απο­λύ­τως αναληθή την αναφορά, στην 5η σελίδα του 12σελιδου ενη­με­ρω­τι­κού σημειώ­μα­τος προς τα ΜΜΕ, βάσει της οποίας η (δήθεν) ενη­με­ρω­τική ενότητα για τις εκλογές της ΕΠΟ τιτλο­φο­ρεί­ται “Γενική Συνέ­λευση ΕΠΟ & Εκλογές – Έως Ιούνιο 2021″».

Ανα­λυ­τικά η ανα­κοί­νωση της Ομο­σπον­δίας:

«Η ΕΠΟ προ­σήλθε στην τηλε­διά­σκεψη που οργά­νωσε ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­σμού & Αθλη­τι­σμού κ. Αυγε­νά­κης προ­κει­μέ­νου να παρου­σια­στεί από τη FIFA και την UEFA η ‘’Ολιστική Μελέτη’’ για το Ελλη­νικό Ποδό­σφαιρο, σεβό­μενη τόσο την προ­σπά­θεια των διεθνών ποδο­σφαι­ρι­κών αρχών να συνει­σφέ­ρουν με και­νο­τό­μες προ­τά­σεις στη βελ­τί­ωση του επι­πέ­δου λει­τουρ­γίας του Αθλή­μα­τος, όσο και τον δικό της θεσμικό ρόλο στην υλο­ποί­ηση της όλης δια­δι­κα­σίας.

Η Αθλη­τική Ηγεσία, όμως, πριν ακόμη ολο­κλη­ρω­θεί η εκδή­λωση, έσπευσε να παρα­πλη­ρο­φο­ρή­σει τα ΜΜΕ, το φίλαθλο κοινό και τον ποδο­σφαι­ρικό κόσμο της χώρας ανα­φο­ρικά με το περιε­χό­μενο των “ειση­γή­σεων” ή “συστά­σεων” -όπως οι ίδιοι τις χαρακτήρισαν- των διεθνών Ομο­σπον­διών.

Ανα­φε­ρό­μα­στε στην απο­λύ­τως αναληθή αναφορά, στην 5η σελίδα του 12σελιδου ενη­με­ρω­τι­κού σημειώ­μα­τος προς τα ΜΜΕ, βάσει της οποίας η (δήθεν) ενη­με­ρω­τική ενότητα για τις εκλογές της ΕΠΟ τιτλο­φο­ρεί­ται “Γενική Συνέ­λευση ΕΠΟ & Εκλογές – Έως Ιούνιο 2021”!

Η ‘’Ολιστική Μελέτη’’ απο­σα­φη­νί­ζει, πολ­λα­πλώς και ποι­κι­λο­τρό­πως, ότι οι μεταρ­ρυθ­μί­σεις στο Ποδό­σφαιρο απο­τε­λούν αντι­κεί­μενο της ποδο­σφαι­ρι­κής κοι­νό­τη­τας και της νέας διοί­κη­σης της ΕΠΟ, απο­κλει­στικά και μόνο.

Προς απο­κα­τά­σταση της αλή­θειας, είμαστε υπο­χρε­ω­μέ­νοι να ενη­με­ρώ­σουμε ότι στην σελίδα 38, παρά­γρα­φος 5 της ‘’Ολιστικής Μελέτης’’ ανα­φέ­ρε­ται ότι “οι εκλογές της ΕΠΟ το 2020 θα λάβουν χώρα το Νοέμ­βριο ή τον Δεκέμ­βριο” και πως “η νέα δομή της ΕΠΟ πρέπει να παρου­σια­στεί έως το Μάρτιο του 2021” (σελ. 36).

Πέραν τούτων, είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Έκτακτη Εκλο­γική Γενική Συνέ­λευση της ΕΠΟ έχει προσ­διο­ρι­στεί για την 12 Δεκεμ­βρίου 2020.

Η Αυτο­νο­μία, η Ανε­ξαρ­τη­σία και το Αυτο­διοί­κητο των κατα­στα­τι­κών δια­δι­κα­σιών της ΕΠΟ, τονί­στηκε στο παρελ­θόν, αλλά και σήμερα, αρκετές φορές από τους εκπρο­σώ­πους των διεθνών ποδο­σφαι­ρι­κών αρχών. Μια απλή ματιά στην ‘’Ολιστική Μελέτη’’ το επι­βε­βαιώ­νει».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.