ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Δεν εφησυχάζουμε από τις δημοσκοπήσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Μέγεθος γραμμάτων

«Μας έτυ­χαν πολλά μα­ζε­μέ­να, θέλω όμως να εκ­φρά­σω την από­λυ­τη ικα­νο­ποί­η­σή μου από τον τρόπο λει­τουρ­γί­ας της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας, διότι σε δύ­σκο­λες συν­θή­κες και με τη Βουλή να λει­τουρ­γεί με άλ­λους κα­νό­νες, μπο­ρέ­σα­με και τη­ρή­σα­με τον κοι­νο­βου­λευ­τι­κό μας προ­γραμ­μα­τι­σμό σχε­τι­κά με την ψή­φι­ση πολύ ση­μα­ντι­κών νο­μο­σχε­δί­ων. Και θα κι­νη­θού­με ακρι­βώς στους ίδιους ρυθ­μούς, όπως έχω προ­δια­γρά­ψει και στην ομι­λία μου στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και για το επό­με­νο εξά­μη­νο», τό­νι­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης προς τους βου­λευ­τές της ΝΔ, ανα­φε­ρό­με­νος στις πολ­λα­πλές προ­κλή­σεις που αντι­με­τω­πί­ζει η χώρα.

«Έχου­με μία σειρά από εμ­βλη­μα­τι­κά νο­μο­σχέ­δια, τα οποία πρέ­πει να ψη­φι­στούν, κά­ποια από αυτά θα έχουν ολο­κλη­ρω­θεί και πριν από τα Χρι­στού­γεν­να και είναι πολύ ση­μα­ντι­κό σε καμία πε­ρί­πτω­ση να μην ανα­στα­λεί το με­ταρ­ρυθ­μι­στι­κό έργο της κυ­βέρ­νη­σης, λόγω Covid», ση­μεί­ω­σε ο κ. Μη­τσο­τά­κης, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ωστό­σο ότι δεν πρέ­πει να υπάρ­ξει εφη­συ­χα­σμός.

«Το έχω πει πολ­λές φορές, το ξα­να­λέω και σή­με­ρα, προ­φα­νώς και δεν επα­να­παυό­μα­στε. Δεν εφη­συ­χά­ζου­με από τις δη­μο­σκο­πή­σεις. Ξέ­ρου­με ότι ως κυ­βέρ­νη­ση έχου­με ένα από­θε­μα εμπι­στο­σύ­νης της ελ­λη­νι­κής κοι­νω­νί­ας, όμως έχου­με υπο­χρέ­ω­ση κάθε μέρα να γι­νό­μα­στε κα­λύ­τε­ροι, να μα­θαί­νου­με από τα λάθη μας, να τα διορ­θώ­νου­με και να προ­χω­ρά­με μπρο­στά», ση­μεί­ω­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά και πρό­σθε­σε: «Είναι υπο­χρέ­ω­σή σας να “ενο­χλεί­τε” και την κυ­βέρ­νη­ση, όποτε κρί­νε­τε ότι υπάρ­χουν κα­θυ­στε­ρή­σεις ή αστο­χί­ες».

Ο κ. Μη­τσο­τά­κης ανα­φέρ­θη­κε στον με­γά­λο ρόλο που έχει η Κ.Ο. στην επι­κοι­νω­νία της κυ­βέρ­νη­σης με την κοι­νω­νία, ζή­τη­σε από τους βου­λευ­τές να συ­νε­χί­σουν πιο ου­σια­στι­κά και πιο πα­ρα­γω­γι­κά τη συ­νερ­γα­σία τους με τα υπουρ­γεία, ενώ έκανε ιδιαί­τε­ρη μνεία στον ει­δι­κό ρόλο που έχουν τα στε­λέ­χη της Κ.Ο., τα οποία προ­έρ­χο­νται από επι­βα­ρυ­μέ­νες πε­ριο­χές.

Στη ση­με­ρι­νή τη­λε­διά­σκε­ψη, η οποία άνοι­ξε με ει­σή­γη­ση του Γραμ­μα­τέα της Κ.Ο. Σταύ­ρου Κα­λα­φά­τη, θα λά­βουν τον λόγο 30 βου­λευ­τές, ενώ όπως προ­α­νήγ­γει­λε ο πρω­θυ­πουρ­γός, η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομάδα θα συ­νε­δριά­ζει πλέον σε τα­κτι­κή βάση, με τη χρήση της τε­χνο­λο­γί­ας.

Ακο­λου­θεί ολό­κλη­ρη η ει­σα­γω­γι­κή το­πο­θέ­τη­ση του πρω­θυ­πουρ­γού:

Δεν χρειά­ζε­ται να πω πολλά για τις προ­κλή­σεις τις οποί­ες αντι­με­τω­πί­ζου­με, δεν υπάρ­χει καμία αμ­φι­βο­λία ότι μας έτυ­χαν πολλά μα­ζε­μέ­να, θέλω όμως να εκ­φρά­σω την από­λυ­τη ικα­νο­ποί­η­σή μου από τον τρόπο λει­τουρ­γί­ας της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας, διότι σε δύ­σκο­λες συν­θή­κες και με τη Βουλή να λει­τουρ­γεί με άλ­λους κα­νό­νες, μπο­ρέ­σα­με και τη­ρή­σα­με τον κοι­νο­βου­λευ­τι­κό μας προ­γραμ­μα­τι­σμό σχε­τι­κά με την ψή­φι­ση πολύ ση­μα­ντι­κών νο­μο­σχε­δί­ων. Και θα κι­νη­θού­με ακρι­βώς στους ίδιους ρυθ­μούς, όπως έχω προ­δια­γρά­ψει και στην ομι­λία μου στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και για το επό­με­νο εξά­μη­νο.

Έχου­με μία σειρά από εμ­βλη­μα­τι­κά νο­μο­σχέ­δια, τα οποία πρέ­πει να ψη­φι­στούν, κά­ποια από αυτά θα έχουν ολο­κλη­ρω­θεί και πριν από τα Χρι­στού­γεν­να και είναι πολύ ση­μα­ντι­κό σε καμία πε­ρί­πτω­ση να μην ανα­στα­λεί το με­ταρ­ρυθ­μι­στι­κό έργο της κυ­βέρ­νη­σης, λόγω Covid.

Όμως, στις δύ­σκο­λες συν­θή­κες αυτές, δεν απαι­τεί­ται μόνο τα­κτι­κή πα­ρου­σία στη Βουλή, απαι­τεί­ται και πολύ στενή επαφή με τις εκλο­γι­κές σας πε­ρι­φέ­ρειες, καθώς περ­νά­με μέσα από μία βαθιά οι­κο­νο­μι­κή κρίση και η επι­κοι­νω­νία της πο­λι­τι­κής της κυ­βέρ­νη­σης, είτε στο μέ­τω­πό της δη­μό­σιας υγεί­ας είτε στο μέ­τω­πο της οι­κο­νο­μί­ας, πρέ­πει να είναι πολύ τα­κτι­κή και η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομάδα προ­φα­νώς έχει και αυτόν τον ρόλο, να απορ­ρο­φά τους ευ­νό­η­τους και αυ­το­νό­η­τους κοι­νω­νι­κούς κρα­δα­σμούς, που ανα­πό­φευ­κτα μία τέ­τοια κρίση θα δη­μιουρ­γή­σει.

Το έχω πει πολ­λές φορές, το ξα­να­λέω και σή­με­ρα, προ­φα­νώς και δεν επα­να­παυό­μα­στε. Δεν εφη­συ­χά­ζου­με από τις δη­μο­σκο­πή­σεις. Ξέ­ρου­με ότι ως κυ­βέρ­νη­ση έχου­με ένα από­θε­μα εμπι­στο­σύ­νης της ελ­λη­νι­κής κοι­νω­νί­ας, όμως έχου­με υπο­χρέ­ω­ση κάθε μέρα να γι­νό­μα­στε κα­λύ­τε­ροι, να μα­θαί­νου­με από τα λάθη μας, να τα διορ­θώ­νου­με και να προ­χω­ρά­με μπρο­στά.

Υπάρ­χει επί­σης και ένας ει­δι­κός ρόλος για τους συ­να­δέλ­φους βου­λευ­τές οι οποί­οι βρί­σκο­νται σε ιδιαί­τε­ρα επι­βα­ρυ­μέ­νες πε­ριο­χές. Είτε πε­ριο­χές στις οποί­ες ανα­γκα­στή­κα­με να πά­ρου­με τα έκτα­κτα, πιο σκλη­ρά μέτρα, όπως αυτά τα οποία ανα­κοι­νώ­θη­καν χθες για την πε­ριο­χή της Θεσ­σα­λο­νί­κης και των Σερ­ρών, είτε για βου­λευ­τές οι οποί­οι βρί­σκο­νται σε πε­ριο­χές οι οποί­ες επλή­γη­σαν από φυ­σι­κές κα­τα­στρο­φές, βλέπω τον Χρι­στό­δου­λο στη Σάμο στον σει­σμό, στην Καρ­δί­τσα, στην Εύ­βοια, στην Κε­φα­λο­νιά. Είναι χρέος σας όχι μόνο να πα­ρα­κο­λου­θεί­τε την πρό­ο­δο των δια­δι­κα­σιών και των μέ­τρων απο­κα­τά­στα­σης και στή­ρι­ξης των πλη­γέ­ντων, αλλά και είναι υπο­χρέ­ω­σή σας να “ενο­χλεί­τε” και την κυ­βέρ­νη­ση, όποτε κρί­νε­τε ότι υπάρ­χουν κα­θυ­στε­ρή­σεις ή αστο­χί­ες.

Νο­μί­ζω ότι στο μέ­τω­πο αυτό μέχρι στιγ­μής δεν τα έχου­με πάει άσχη­μα και έχου­με κι­νη­θεί με πολύ με­γα­λύ­τε­ρη τα­χύ­τη­τα από ό,τι κυ­βερ­νή­σεις στο πα­ρελ­θόν. Ξέρω και σκο­πός μου είναι πάντα η συ­νερ­γα­σία σας με τα υπουρ­γεία να είναι πιο ου­σια­στι­κή, πιο πα­ρα­γω­γι­κή -και εκεί μπο­ρού­με εν­δε­χο­μέ­νως να γι­νό­μα­στε κα­λύ­τε­ροι. Και βέ­βαια γνω­ρί­ζε­τε πολύ καλά ότι και η δική μου πόρτα λόγω κο­ρω­νοϊ­ού μπο­ρεί να είναι μι­σά­νοι­χτη, η οθόνη μου είναι πάντα ανοι­χτή πά­ντως. Και ξέ­ρε­τε ότι ο κάθε βου­λευ­τής ο οποί­ος θέλει να με συ­να­ντή­σει, θέλει να έχει επαφή μαζί μου, χωρίς καμία χρο­νο­τρι­βή επι­χει­ρώ είτε να τον βλέπω δια ζώσης είτε να συ­νο­μι­λώ μαζί του

Πηγή: euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.