ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ: Άρχισαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου BriLife κατά του κορωνοϊού

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εμβόλιο

Το Ισραήλ ξεκί­νησε σήμερα τις δοκιμές σε ανθρώ­πους του εμβο­λίου που παρα­σκευά­ζει για την Covid-19 το οποίο, εφόσον απο­δει­χθεί ασφαλές και απο­τε­λε­σμα­τικό, θα είναι έτοιμο για να δια­νε­μη­θεί στο ευρύ κοινό στα τέλη του επό­με­νου καλο­και­ριού.

Ογδόντα εθε­λο­ντές θα συμ­με­τά­σχουν σε αυτήν την αρχική δοκιμή. Θα ακο­λου­θή­σει μια δεύτερη, σε 960 ανθρώ­πους τον Δεκέμ­βριο και, εφόσον όλα καλά, η τρίτη φάση είναι προ­γραμ­μα­τι­σμένη για το διά­στημα Απριλίου-Μαΐου με τη συμ­με­τοχή 30.000 εθε­λο­ντών.

«Είμαστε στην τελική ευθεία», είπε ο Σμούελ Σαπίρα, ο γενικός διευ­θυ­ντής του Ισραη­λι­νού Ινστι­τού­του Βιο­λο­γι­κών Ερευνών, το οποίο επο­πτεύ­ε­ται από το υπουρ­γείο Άμυνας.

Οι δοκιμές του εμβο­λίου “BriLife” σε ζώα είχαν ξεκι­νή­σει τον Μάρτιο. Την περα­σμένη εβδο­μάδα δόθηκε η έγκριση από τις ρυθ­μι­στι­κές αρχές για να προ­χω­ρή­σει στην επόμενη φάση.

Πηγή: ΑΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.