Τοπικές Ειδήσεις

Ομαλά εξελίσσεται στη Ρόδο η τουριστική σεζόν

Θετικές είναι οι ενδείξεις για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο και τον μήνα Σεπτέμβριο! Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το περασμένο σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 178 κινήσεις αεροσκαφών (αφίξεις-αναχωρήσεις πτήσεων εξωτερικού, εσωτερικού και ιδιωτικές πτήσεις). Συνολικά έφθασαν στο νησί 14.166 ξένοι επισκέπτες (8.228 το Σάββατο και 5.938 την Κυριακή).
Η σεζόν εξελίσσεται ομαλά στη Ρόδο και όπως όλα δείχνουν θα έχει διάρκεια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Ο προορισμός (Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, φορείς, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις) διαχειρίσθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις νέες συνθήκες που προέκυψαν από την πανδημία ενώ όλοι όσοι επισκέφθηκαν το νησί αποχωρούν ικανοποιημένοι για το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που έλαβαν και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, χωρίς ωστόσο να…αλλοιώνεται η τουριστική εμπειρία.
Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, εκτιμάται ότι οι τουριστικές ροές θα σημειώσουν κάποια πτώση κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ωστόσο όπως σημειώνουν τουριστικοί παράγοντες πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο και δεν συνδέεται η όποια διαφαινόμενη μείωση των ροών με την πανδημία.
«Οι αφίξεις των αεροσκαφών εξελίσσονται ομαλά. Εάν αναλογιστούμε τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν φέτος λόγω της πανδημίας, θα έλεγα ότι τα πράγματα ίσως και να πήγαν καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις. Ωστόσο θα ήταν παρακινδυνευμένο να προβούμε σε εκτιμήσεις για την πορεία των πραγμάτων, αφού μέρα με τη μέρα μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα», δήλωσε στη «δ» ο αερολιμενάρχης της Ρόδου κ. Σπύρος Δεληγιάννης.
Πάντως, όλες οι τουριστικές κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο παραμένουν ενεργές, σύμφωνα με τις δηλώσεις των επαγγελματιών του τουρισμού, ενώ κάθε τόσο προστίθενται και καινούργιες. Μάλιστα κάποια από τα ξενοδοχεία έχουν προγραμματίσει να μείνουν ανοιχτά και τον Οκτώβριο και επικρατεί αισιοδοξία ότι η σεζόν θα συνεχισθεί μέχρι τότε αφού η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει καλή και δεδομένου ότι η Ρόδος έχει κερδίσει το στοίχημα του τουρισμού εν μέσω πανδημίας!
Υπενθυμίζεται ότι αυτό το δύσκολο, παγκοσμίως, καλοκαίρι, η Ρόδος φαίνεται να είχε μια ικανοποιητική εισροή διεθνών τουριστών, οι οποίοι ανέρχονται σε περισσότερους από 300 χιλιάδες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο οι διεθνείς αφίξεις έφτασαν τις 112.912, ενώ τον μήνα Αύγουστο, σημειώθηκε άνοδος 69%, με τις αφίξεις να ανέρχονται στις 190.937, μέσα από 1390 πτήσεις. Τον Αύγουστο, παρατηρήθηκε μκρή κάμψη στο δεύτερο δεκαπενθήμερο, αφού τις δύο πρώτες εβδομάδες οι επιβάτες έφτασαν τους 102.046, ενώ τις επόμενες δύο, οι επιβάτες έπεσαν στους 88.891.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η σεζόν θα κλείσει με περισσότερους από 400.000 τουρίστες για τη Ρόδο, αριθμός διόλου ασήμαντος εάν αναλογιστεί κανείς τις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου