ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την προμήθεια 9 επιπλέον ασθενοφόρων μικρού όγκου για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

Θα δια­τε­θούν στις δομές υγείας των νησιών Θήρας, Καλύ­μνου, Καρ­πά­θου , Λέρου, Μυκόνου, Πάρου, Τήνου, Σύρου και Ρόδου.

– Ο συνο­λι­κός αριθμός των ασθε­νο­φό­ρων που έχει χρη­μα­το­δο­τή­σει μέχρι σήμερα η Περι­φέ­ρεια με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ανέρ­χε­ται σε 39 οχήματα

Με την θωρά­κιση των δομών υγείας στα νησιά ευθύνης της να απο­τε­λεί διαρκή και αδια­πραγ­μά­τευτη προ­τε­ραιό­τητα, η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου χρη­μα­το­δο­τεί με ευρω­παϊ­κούς πόρους, την προ­μή­θεια εννέα (9) ασθε­νο­φό­ρων μικρού όγκου, κατάλ­λη­λων να επι­χει­ρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικι­σμούς που παρου­σιά­ζουν ιδιαι­τε­ρό­τη­τες, τα οποία θα δια­τε­θούν για να καλύ­ψουν τις ανάγκες των νησιών Θήρας, Καλύ­μνου, Καρ­πά­θου, Λέρου, Μυκόνου, Πάρου, Τήνου, Σύρου και Ρόδου.

Η Ειδική Υπη­ρε­σία Δια­χεί­ρι­σης της Περι­φέ­ρειας, ενέ­κρινε το σχέδιο σύμ­βα­σης και την δια­δι­κα­σία ανά­θε­σης του έργου “Προ­μή­θεια 9 ασθε­νο­φό­ρων μικρού όγκου για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου”, προ­κει­μέ­νου να προ­χω­ρή­σει άμεσα η υπο­γραφή σύμ­βα­σης με τον ανάδοχο. Το έργο απο­τε­λεί τμήμα (υποέργο) της Πράξης “Προ­μή­θεια 2 ασθε­νο­φό­ρων 4Χ4, 1 Κινητής Μονάδας και 9 ασθε­νο­φό­ρων μικρού όγκου για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου”, συνο­λι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 768.436,68 ευρώ, και χρη­μα­το­δο­τεί­ται από το Επι­χει­ρη­σιακό Πρό­γραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”.

Η ενί­σχυση της επι­χει­ρη­σια­κής δυνα­τό­τη­τας του ΕΚΑΒ, κρί­σι­μου παρά­γο­ντα για την εμπέ­δωση του αισθή­μα­τος ασφά­λειας των νησιω­τών, είναι μεταξύ των στόχων που έθεσε εξ αρχής η Περι­φε­ρειακή Αρχή, με απο­τέ­λε­σμα, μέχρι σήμερα να έχει χρη­μα­το­δο­τή­σει την προ­μή­θεια 39 συνο­λικά ασθε­νο­φό­ρων, για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στα νησιά.

Συγκε­κρι­μένα:

– Με την Πράξη ΟΠΣ 5003965 χρη­μα­το­δο­τή­θηκε η προ­μή­θεια 19 ασθε­νο­φό­ρων μικρού όγκου, με δικαιούχο την 2η ΥΠΕ, για τα νησιά Ανάφη, Αστυ­πά­λαια, Σέριφο, Κάσο, Χάλκη, Νίσυρο, Αμοργό, Αντί­παρο, Δονούσα, Ηρα­κλειά, Κου­φο­νήσι, Θηρασιά, Σχοι­νούσα, Κίμωλο, Κύθνο, Λειψούς. Μεγίστη και Φολέ­γαν­δρο.

– Με την Πράξη ΟΠΣ 5000208 χρη­μα­το­δο­τή­θηκε η αγορά 8 ασθε­νο­φό­ρων, με δικαιούχο το ΕΚΑΒ, για την κάλυψη των αναγκών του στα νησιά, Ρόδο (4 οχήματα), Κω, Σύρο, Πάρο και Νάξο.

– Με την Πράξη ΟΠΣ 5010602, με δικαιούχο το ΕΚΑΒ, χρη­μα­το­δο­τή­θηκε η αγορά 12 συνο­λικά οχη­μά­των. Ειδι­κό­τερα:

2 ασθε­νο­φό­ρων 4×4 για τα νησιά Ρόδο και Νάξο

1 κινητής μονάδας για το νησί της Σύρου

9 ασθε­νο­φό­ρων μικρού όγκου για τα νησιά Θήρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Τήνο, Σύρο και Ρόδο.

Το συνο­λικό ποσό που έχει δια­τε­θεί μέχρι σήμερα από την Περι­φέ­ρεια για την προ­μή­θεια ασθε­νο­φό­ρων, ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.