Στο στόχαστρο των «Γκρίζων Λύκων» τα Δωδεκάνησα

Φιέστα για την… «ανεξαρτησία» των Δωδεκανήσων, ετοιμάζει στις 9 Σεπτεμβρίου ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.

Κινούμενος στο ίδιο εμπρηστικό κλίμα με τον κυβερνητικό του εταίρο Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», ανακοίνωσε πως το κόμμα του θα οργανώσει «πορεία αποφασιστικότητας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα» στην πόλη της Σμύρνης και η οποία θα καταλήξει στο λιμάνι «Εκεί που πνίξαμε τους Έλληνες το 1922» όπως ανέφερε ο ίδιος προκλητικά.

baxtselis

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί από 12 επιτροπές του ακροδεξιού κόμματος, με 80 μέλη – εθνικιστές στη καθεμία, που θα παραπέμπει σε κάθε νησί ξεχωριστά των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, ο Μπαχτσελί είπε πως το θέμα των Δωδεκανήσων είναι «μία πληγή του τουρκικού έθνους που αιμορραγεί» και πως : «αυτά τα νησιά άδικα, ντροπιαστικά και παράνομα πάρθηκαν από την Τουρκία». Ο ίδιος ζήτησε να επανεξεταστεί το status των Δωδεκανήσων, λέγοντας πως θα κάνει το θέμα «σημαία» εντός και εκτός Τουρκίας.

Πηγή : protothema.gr

2 σχόλια στο Πορεία για «ανεξαρτησία» των Δωδεκανήσων ετοιμάζει ο Μπαχτσελί

  1. Avatar Ο/Η gianis λέει:

    SE AYTO TO PALIOSKYLO XREIAZETAI MIA BOMBA STO BROMOK…O TOY GIA NA TON ANATINAKSH STO AERA KAI NA MHN SPAH TA ERGALEIA TON ELLHNON.

  2. Avatar Ο/Η Nicola Voyazidakis λέει:

    L’ignoranza e` gratis , ecco perche`, e` diffusa !! ( Η άγνοια είναι τζάμπα , γιαυτό και είναι διαδεδομένη ) !!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ