Ρεπορτάζ

Οι έμποροι θα ζητήσουν δεσμεύσεις από τους υποψήφιους

Με ανησυχία παρακολουθούν οι έμποροι του νησιού μας τις εξελίξεις στην Ουκρανία που μπορεί να επηρεάσουν τον τουρισμό της Ρόδου.

«Μέχρι και πριν λίγο καιρό ήμασταν πολύ αισιόδοξοι για την έκβαση της φετινής τουριστικής σεζόν. Τα μηνύματα από τις περισσότερες αγορές ήταν πολύ θετικά και έδειχναν αύξηση των αφίξεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Καραγιάννης και πρόσθεσε πως τώρα υπάρχει ανησυχία στις τάξεις των επιχειρηματιών για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Μας ανησυχεί πολύ η κατάσταση στην Ουκρανία. Ευελπιστούμε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Επί σειράν ετών δίναμε αγώνες για την απλοποίηση των διαδικασιών που σχετίζονται με τις θεωρήσεις εισόδου των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου εξέφρασε την ευχή να ξεπεραστούν τα προβλήματα για να μην υπάρξουν απώλειες τη θερινή σεζόν.

«Θέλω να πιστεύω πως θα πάμε καλά. Ακυρώσεις δεν έχουμε μέχρι τώρα από την τουριστική αγορά της Ρωσίας. Ευχόμαστε να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό οι αψιμαχίες στην Ουκρανία και να μπει η αγορά μας στους καλοκαιρινούς ρυθμούς», είπε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης.

Σε ερώτηση για τα ζητήματα που θέτουν οι επιχειρηματίες στους υποψηφίους, με αφορμή τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου να συνεδριάσει με διευρυμένη σύνθεση η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων και να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις.

«Το αργότερο μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου. Θα τεθούν επί τάπητος τα καυτά προβλήματα του τόπου μας και θα καθορίσουμε τη στάση που θα τηρήσουμε», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης και πρόσθεσε πως οι έμποροι θα ζητήσουν από τους υποψηφίους να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων.

«Θα επεξεργαστούμε τα προβλήματα και θα ζητήσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τις ψήφους των επιχειρηματιών και του προσωπικού που απασχολούν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου και πρόσθεσε πως προέχει η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών που διαθέτει η Ρόδος. Πρέπει να περιοριστεί το παρεμπόριο. Το θέμα αυτό άλλωστε έχει αναπτυχθεί κατά κόρον σε συσκέψεις και συναντήσεις», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης και πρόσθεσε πως όσοι διεκδικούν μια θέση στην αυτοδιοίκηση θα πρέπει να κατανοήσουν τις δυνατότητες που έχει η Ρόδος και να προσπαθήσουν να τις αναδείξουν, όχι πριν, αλλά μετά τις εκλογές.

«Είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες της Ρόδου. Το νησί μπορεί να ξεχωρίσει και να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο. Εμείς θέλουμε όσοι εκλεγούν να υλοποιήσουν αυτά για τα οποία θα δεσμευθούν την προεκλογική περίοδο. Επιδιώκουμε όμως να έχουν λόγο και οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων στην προσπάθεια για την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Αυτό δεν έγινε στο παρελθόν παρά τις υποσχέσεις που είχαμε λάβει», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου