Τοπικές Ειδήσεις

Με επιτυχία διεξήχθη η εσπερίδα με θέμα «Αξιοποιώντας τα αποθέματα μας για τη συν-δημιουργία δεσμών»

Με επιτυχία διεξήχθη η εσπερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος» την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Mediterranean, με θέμα «Αξιοποιώντας τα αποθέματα μας για τη συν-δημιουργία δεσμών».

Στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκαν 2 βιωματικά εργαστήρια. Σε εκπαιδευτικούς στο οποίο συμμετείχαν 35 άτομα και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο οποίο συμμετείχαν 40 άτομα , με συντονιστές τους Ηλία Γκότση, Κοινωνιολόγο, Συστημικό και Οικογενειακό Ψυχοθεραπευτή και Σακκά Διονύση, Ψυχίατρο- Ψυχοθεραπευτή αντίστοιχα. Στόχος των εργαστηρίων ήταν η υποστήριξη στο έργο τους και στους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται να υπηρετήσουν σε ένα σύμπλοκο σύστημα.

« Εξαιρετική εμπειρία και ένα ταξίδι¨, «όμορφες στιγμές, γεμάτες με εσωτερικά αποθέματα, που δεν γνώριζα πως είχα», «ένα μικρό βήμα στις σχέσεις μας» αυτά είναι μερικά από τα λόγια των συμμετεχόντων.

Την εσπερίδα χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ρόδου και Πρόεδρος της Διόδου κος. Γεώργιος – Ευθύμιος Τριάντος και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Γραμματέας της Διόδου κος. Θωμάς Σωτρίλης.

Κλείνοντας στην τοποθέτηση της η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. Δίοδος κα. Ιωάννα Μαρίνου, δεσμεύτηκε ότι η «Δίοδος», θα συνεχίσει τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην ευρύτερη κοινότητα, «Γιατί οι «δεσμοί» σήμερα φαίνεται ότι δεν είναι δεδομένοι. Οι δεσμοί μέσα στην οικογένεια, γονιός – παιδί, οι δεσμοί στο σχολείο, δάσκαλος, μαθητής, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα, βρίσκονται θα λέγαμε σε κρίση. Ακόμη και ο δεσμός με τον «ολόκληρο» εαυτό μας, με όλες τις φωνές του, χρειάζεται να ¨ξαναχτιστεί¨».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου