Ρεπορτάζ

Φωτιά σε υπόγειο χώρο του παλιού νοσοκομείου

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες νωρίς το μεσημέρι σε υπόγειο χώρο του Παλιού Νοσοκομείου Ρόδου με αποτέλεσμα η γύρω περιοχή να τυλιχθεί σε πυκνούς μαύρους καπνούς. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και περισσότεροι από 10 πυροσβέστες μαζί με τον ίδιο το διοικητή, κ. Ιωάννη Τσιτσικά, που έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο, χωρίς να υπάρξει άμεσος κίνδυνος επέκτασής της στα γύρω κτήρια.
«Η φωτιά ξέσπασε στο χώρο του υπογείου του παλιού Νοσοκομείου, όπου υπάρχει μεγάλος όγκος σκουπιδιών, γεγονός το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίζει. Κατά καιρούς καλούμαστε να παρέμβουμε σε διάφορα συμβάντα εδώ. Απλά αυτή τη φορά, η φωτιά πήρε μεγαλύτερη έκταση. Τη σβήσαμε βέβαια αμέσως, όμως κάτι πρέπει να γίνει με τα σκουπίδια», δήλωσε στη «δ» ο κ. Τσιτσικάς.
Το ανακριτικό τμήμα της ΠΥΡ διεξάγει έρευνα για τα αίτια του συμβάντος. Δεν αποκλείεται πάντως κάποιοι από τους περιφερόμενους στους χώρους του παλιού νοσοκομείου να βρήκαν καταφύγιο στα υπόγεια και να προσπάθησαν να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν, η οποία πήρε διαστάσεις λόγω των πολλών σκουπιδιών.
Η γενικότερη εικόνα του παλιού νοσοκομείου στην καρδιά της πόλης της Ρόδου είναι αποκαρδιωτική. Το κτήριο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη του. Τοίχοι καμένοι, ρούχα βρώμικα, διασκορπισμένα στο μεγαλύτερο τμήμα του ισογείου και των ορόφων, μεγάλος όγκος απορριμμάτων παντού, σπασμένα τζάμια και δεκάδες σύριγγες από χρήση ναρκωτικών ουσιών, συνθέτουν το σκηνικό της εγκατάλειψης και της ντροπής, στο κτήριο το οποίο από στολίδι, μετατράπηκε σε μια τεράστια… τρώγλη που είναι πια και εστία μόλυνσης.
Κατά καιρούς έχουν εκφραστεί δεσμεύσεις από τους εκάστοτε υπουργούς για την αξιοποίηση και ανάδειξη του παλιού νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει τίποτε. Λαμπρό παράδειγμα για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι χώροι του παλιού νοσοκομείου, αποτελούν οι εγκαταστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου που ανακαινίσθηκαν πλήρως. Το συγκεκριμένο κτήριο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια τα οποία θα μπορούσαν να ανακαινισθούν, να αποτελούν στολίδι και να στεγάσουν διάφορες υπηρεσίες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου