ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεραπετρίτης: Θυμός και ένταση από τον Ερντογάν

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γεραπετρίτης
Ευ­πρόσ­δε­κτο χα­ρα­κτή­ρι­σε ο υπουρ­γός Επι­κρα­τεί­ας, Γιώρ­γος Γε­ρα­πε­τρί­της κάθε βήμα το οποίο οδη­γεί προς ει­ρη­νευ­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες στη Λιβύη, το­νί­ζο­ντας ωστό­σο ότι στη Διά­σκε­ψη του Βε­ρο­λί­νου δεν υπήρ­ξε κά­ποιο άμεσο και απτό απο­τέ­λε­σμα, παρά δια­τυ­πώ­θη­κε πε­ρισ­σό­τε­ρο η βού­λη­ση για λύση στη χώρα της βό­ρειας Αφρι­κής.

Μι­λώ­ντας το πρωί της Δευ­τέ­ρας στον τη­λε­ο­πτι­κό σταθ­μό ΑΝΤ1, ο κ. Γε­ρα­πε­τρί­της επε­σή­μα­νε ότι στα θε­τι­κά που συμ­φω­νή­θη­καν στο Βε­ρο­λί­νο είναι η κα­τά­παυ­ση του πυρός, η τή­ρη­ση του εμπάρ­γκο όπλων και το ότι δεν θα επι­τρέ­πε­ται οποιο­δή­πο­τε ξένο στρά­τευ­μα στη Λιβύη.

Ση­μεί­ω­σε, δε, πως η Τουρ­κία δεν θα μπο­ρού­σε να μην βρί­σκε­ται στη Διά­σκε­ψη, καθώς έχει στρα­τιω­τι­κή πα­ρου­σία στη Λιβύη, με φόντο και τη συμ­φω­νία Άγκυ­ρας – Τρί­πο­λης. Χα­ρα­κτή­ρι­σε, εξάλ­λου, ση­μα­ντι­κό το γε­γο­νός ότι ο πρό­ε­δρος της Τουρ­κί­ας «δε­σμεύ­τη­κε για απο­στρα­τι­κο­ποί­η­ση».

Ο κ. Γε­ρα­πε­τρί­της επε­σή­μα­νε ότι «ο θυμός και η έντα­ση εκ μέ­ρους του Ερ­ντο­γάν απο­δει­κνύ­ει ότι τα πράγ­μα­τα στην εξω­τε­ρι­κή δι­πλω­μα­τία του δεν πάνε όπως θα ήθελε και υπάρ­χουν εξαι­ρε­τι­κά ισχυ­ρά αντί­βα­ρα».

Χα­ρα­κτή­ρι­σε επί­σης θε­τι­κό το γε­γο­νός πως ο στρα­τάρ­χης Χα­λί­φα Χά­φταρ απο­τε­λεί ισό­τι­μο συ­νο­μι­λη­τή στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις.

Ο κ. Γε­ρα­πε­τρί­της είπε πως είναι αυ­το­νό­η­το ότι η Ελ­λά­δα επι­θυ­μεί να διεκ­δι­κή­σει πε­ρισ­σό­τε­ρη συμ­με­το­χή, ωστό­σο πρό­σθε­σε ότι η χώρα είναι πα­ρού­σα και έχει τα όπλα να εμπλα­κεί στις λή­ψεις απο­φά­σε­ων, ανε­ξαρ­τή­τως αν βρι­σκό­ταν ή όχι στη Διά­σκε­ψη του Βε­ρο­λί­νου.

Κλη­θείς να σχο­λιά­σει πώς θα αντι­δρού­σε η Ελ­λά­δα σε κά­ποια ακραία πρό­κλη­ση από πλευ­ράς τό­νι­σε ότι το υπουρ­γείο Άμυ­νας βρί­σκε­ται σε ετοι­μό­τη­τα και ανα­φέρ­θη­κε στην κοινή στρα­τιω­τι­κή άσκη­ση με τη Γαλ­λία στα νότια της Κρή­της.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.