ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Πέτσας: Καταδικάζουμε απερίφραστα τη φασιστική επίθεση κατά του δημοσιογράφου της Deutsche Welle

news room 1 λεπτό ανάγνωση
733

Η στάση της Kυβέρ­νη­σης πα­ρα­μέ­νει αμεί­λι­κτη απέ­να­ντι στις δυ­νά­μεις της βίας και των άκρων που εχθρεύ­ο­νται την ελευ­θε­ρία της έκ­φρα­σης, τον πλου­ρα­λι­σμό και τη Δη­μο­κρα­τία, το­νί­ζει ο κυ­βερ­νη­τι­κός εκ­πρό­σω­πος Στέ­λιος Πέ­τσας, ανα­φε­ρό­με­νος στην επί­θε­ση που δέ­χθη­κε στο Σύ­νταγ­μα ο δη­μο­σιο­γρά­φος Thomas Jacobi.

«Η Κυ­βέρ­νη­ση κα­τα­δι­κά­ζει με τον πλέον κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κό τρόπο τη φα­σι­στι­κή επί­θε­ση που δέ­χτη­κε στο Σύ­νταγ­μα ο δη­μο­σιο­γρά­φος Thomas Jacobi» ανα­φέ­ρει ο κ. Πέ­τσας και συ­νε­χί­ζει:

Η ελευ­θε­ρία του Τύπου και η προ­στα­σία των λει­τουρ­γών της απο­τε­λεί κα­θή­κον κάθε δη­μο­κρα­τι­κής Πο­λι­τεί­ας. Η στάση της Kυβέρ­νη­σης πα­ρα­μέ­νει αμεί­λι­κτη απέ­να­ντι στις δυ­νά­μεις της βίας και των άκρων που εχθρεύ­ο­νται την ελευ­θε­ρία της έκ­φρα­σης, τον πλου­ρα­λι­σμό και τη Δη­μο­κρα­τία.

Οι αρ­μό­διες Αρχές ήδη ερευ­νούν το πε­ρι­στα­τι­κό για την ανεύ­ρε­ση των υπευ­θύ­νων και την πα­ρα­πο­μπή τους στη Δι­καιο­σύ­νη».

Ο Γερ­μα­νός δη­μο­σιο­γρά­φος κα­ταγ­γέλ­λει ότι χτυ­πή­θη­κε στο πρό­σω­πο από ακρο­δε­ξιούς που βρί­σκο­νταν στο Σύ­νταγ­μα. Μά­λι­στα, υπο­στη­ρί­ζει ότι η ομάδα των ακρο­δε­ξιών τον ανα­γνώ­ρι­σε, καθώς στο πα­ρελ­θόν έχει κάνει ντο­κι­μα­ντέρ για τη Χρυσή Αυγή.

Μά­λι­στα η Ένωση Αντα­πο­κρι­τών Ξένου Τύπου εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση μέσω της οποί­ας κα­τα­δι­κά­ζει την επί­θε­ση ενα­ντί­ον του Γερ­μα­νού δη­μο­σιο­γρά­φου.

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση:

«Η Ένωση Αντα­πο­κρι­τών Ξένου Τύπου κα­τα­δι­κά­ζει απε­ρί­φρα­στα την επί­θε­ση που δέ­χτη­κε νω­ρί­τε­ρα σή­με­ρα ο συ­νά­δελ­φός μας και μέλος της Ένω­σης Τhomas Jacobi κατά τη διάρ­κεια συ­γκέ­ντρω­σης κατά της με­τα­νά­στευ­σης στο Σύ­νταγ­μα.

Πρό­κει­ται για το δεύ­τε­ρο τέ­τοιου εί­δους πε­ρι­στα­τι­κό κατά του συ­γκε­κρι­μέ­νου συ­να­δέλ­φου από τους ίδιους κύ­κλους, με προ­πη­λα­κι­σμό και τραυ­μα­τι­σμό του καθώς και με κλοπή του δη­μο­σιο­γρα­φι­κού του υλι­κού. Ως εκ τού­του, θέ­του­με τις αρχές προ των ευ­θυ­νών τους και τις κα­λού­με να προ­βούν άμεσα στις απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες για την ταυ­το­ποί­η­ση των υπαι­τί­ων.

Η Ένωση θα επι­διώ­ξει άμεσα συ­να­ντή­σεις με φο­ρείς για να λη­φθούν μέτρα που θα δια­σφα­λί­ζουν την ασφά­λεια των δη­μο­σιο­γρά­φων, αντα­πο­κρι­τών και μή, κατά την εκτέ­λε­ση του έργου τους με ασφά­λεια και χωρίς πε­ριο­ρι­σμούς.

Συ­γκε­κρι­μέ­να, δεν μπο­ρεί να γί­νε­ται ανε­κτή η ύπαρ­ξη ορ­γα­νω­μέ­νων ομά­δων κρού­σης στις πα­ρυ­φές συ­γκε­ντρώ­σε­ων, οι οποί­οι έχουν ως στόχο να εκ­φο­βί­ζουν δη­μο­σιο­γρά­φους που δεν είναι της αρε­σκεί­ας τους.

Το ΔΣ της ΕΑΞΤ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.