Τοπικές Ειδήσεις

Σύσκεψη για την κάλυψη αναγκών των προσφύγων και μεταναστών!

Σύσκεψη με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του Ερυθρού Σταυρού Ρόδου με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στα παλιά σφαγεία, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, υπό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στράτο Καρίκη. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, ενώ και ο Δήμος Ρόδου μέσω του συσσιτίου και της Πρόνοιας θα στηρίξει την άτυπη αυτή δομή.

Ο κ. Καρίκης δήλωσε σχετικά τα εξής: «Ξεκινήσαμε μία σημαντική προσπάθεια να προσκαλέσουμε τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις της Ρόδου, έτσι ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν στην πρόχειρη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα παλιά σφαγεία.
Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του Ερυθρού Σταυρού. Αφού συγκληθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο θα μπορέσει να συνδράμει ενεργά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διατροφή των ατόμων που φιλοξενούνται στην πρόχειρη δομή των παλιών σφαγείων, την εξασφάλιση βασικών ειδών, όπως κουβέρτες κ.α.
Η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς, αποσκοπεί στην κινητοποίηση των πολιτών. Άλλωστε οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες έχουν αποδείξει ότι βοηθούν πάντα στις δύσκολες καταστάσεις. Βοηθούν και στηρίζουν τις οικογένειες της Ρόδου που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά ζητήματα. Μπορούν να βοηθήσουν όμως και σε αυτή τη δομή.
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε κάποια τρόφιμα από τις κοινωνικές δομές του δήμου μας σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Τριάντο που ενέσκηψε στο θέμα από την πρώτη στιγμή, θα διατίθεται για τις ανάγκες σίτισης των ανθρώπων που φιλοξενούνται στα σφαγεία».
Όπως εξήγησε ο κ. Καρίκης, από τους 123 αλλοδαπούς που διαμένουν στην άτυπη δομή φιλοξενίας, μόλις δύο είναι πρόσφυγες από τη Συρία. Οι υπόλοιποι προέρχονται από χώρες οι οποίες δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.
«Εμείς, είμαστε κοντά στο πρόβλημα και συγχαίρω τον κ. Μαντικό και γενικότερα όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω μόνο να επισημάνω ότι αυτή τη στιγμή μεταξύ των 123 φιλοξενούμενων, μόλις δύο είναι πρόσφυγες από τη Συρία.
Οι υπόλοιποι είναι Παλαιστίνιοι, Σομαλοί, Ιρακινοί. Υπάρχουν δηλαδή άτομα από χώρες οι οποίες δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει κυρίως την κεντρική εξουσία…
Το ό,τι δημιουργείται ροή από χώρες οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι κάτι που θα πρέπει να εξετασθεί με προσοχή», είπε ο αντιδήμαρχος Σ. Καρίκης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι η ΔΕΥΑΡ έχει προβεί σε κάποιες εργασίες που αφορούν στην αποχέτευση, ενώ πρόκειται να γίνουν και κάποιες παρεμβάσεις από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου στο χώρο των παλιών σφαγείων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου