Ρεπορτάζ

Προπαρασκευαστικές συναντήσεις στο Δήμο Ρόδου

Προπαρασκευαστική συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποιήθηκε χτες στον Δήμο Ρόδου με την παρουσία των κ.κ. Γιάννη Ιατρίδη, Κώστα Ταρασλιά και Στέφανου Δράκου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, το Ληξιαρχείο, την Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών, την Νομική Υπηρεσία και με την παρουσία προϊσταμένων καθημερινότητας από την ενότητα Καμείρου και Αφάντου.
Οι συγκεκριμένες ενότητες, επιλέχθηκαν τελείως δειγματοληπτικά (μία από κάθε πλευρά του νησιού) καθώς η νέα δημοτική αρχή Ρόδου προτίθεται να πραγματοποιήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενημερωτικές ημερίδες για τους εκλεγμένους προέδρους και τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων σχετικά με τον νέο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και την λειτουργία των κοινοτήτων ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων τους.
Κατά την συνάντηση αυτή δεν ελήφθησαν αποφάσεις αφού θα επαναληφθούν κι άλλες συσκέψεις ανάλογου περιεχομένου, προκειμένου να εξεταστούν τα θέματα αρμοδιότητας των υπηρεσιών, Διευθύνσεων του Δήμου Ρόδου κ.λπ.
Ωστόσο, τέθηκε ένας προβληματισμός σχετικά με τις αρμοδιότητες και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών στο πλαίσιο του νέου νόμου και των βελτιωτικών παρεμβάσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Όλα αυτά θα επανεξεταστούν και θα αποφασιστούν σε επόμενες συναντήσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου