ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυγενάκης: Οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς, δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

«Οι πολίτες περι­μέ­νουν πολλά από εμάς, και δεν πρέπει να τους απο­γοη­τεύ­σουμε. Σε έναν μήνα από τώρα η χώρα γυρίζει νέα σελίδα, και οι πολίτες θα κρίνουν με γνώμονα τα έργα και τις πράξεις μας», δήλωσε ο Γραμ­μα­τέας της Πολι­τι­κής Επι­τρο­πής και Βου­λευ­τής Ηρα­κλείου της Νέας Δημο­κρα­τίας Λευ­τέ­ρης Αυγε­νά­κης, σε συνέ­ντευξη που παρα­χώ­ρησε στο «Ράδιο Κρήτη 101.5» και τον δημο­σιο­γράφο Μανώλη Αργυ­ράκη.

Ο κ. Αυγε­νά­κης στάθηκε στην κατα­φανή νίκη του κόμ­μα­τός του στις αυτο­διοι­κη­τι­κές εκλογές και συγκε­κρι­μένα έδωσε τα συγ­χα­ρη­τή­ριά του στους υπο­ψη­φί­ους της ΝΔπου εξε­λέ­γη­σαν στην Κρήτη.

«Χθες, για άλλη μια φορά, κέρδισε η Δημο­κρα­τία, οι πολίτες προ­σήλ­θαν στις κάλπες και ανέ­δει­ξαν τους αυτο­διοι­κη­τι­κούς τους άρχο­ντες, δίνο­ντάς τους ψήφο εμπι­στο­σύ­νης. Βέβαια, το ποσοστό αποχής μας προ­βλη­μα­τί­ζει. Είναι πιθανόν ένα δείγμα κόπωσης ή ακόμα και απα­ξί­ω­σης μερίδας πολιτών προς τους θεσμούς της τοπικής αυτο­διοί­κη­σης. Επι­βάλ­λε­ται αυτό να αλλάξει, είναι ευθύνη της επό­με­νης Κυβέρ­νη­σης» είπε ο βου­λευ­τής Ηρα­κλείου.

Στη συνέ­χεια ο κ. Αυγε­νά­κης ανα­φέρ­θηκε στην επι­κρά­τηση του κόμ­μα­τός του σχεδόν σε όλες τις περι­φέ­ρειες: «Στη Νέα Δημο­κρα­τία είμαστε ιδιαί­τερα χαρού­με­νοι, γιατί όπως φαί­νε­ται από έναν κατα­γά­λανο χάρτη, οι επι­λο­γές μας, τόσο σε περι­φέ­ρειες όσο και σε κεντρι­κούς δήμους, επι­βρα­βευ­θή­καν. Ποτέ άλλοτε μια παρά­ταξη δεν είχε κερ­δί­σει 12 από τις 13 Περι­φέ­ρειες της χώρας στις αυτο­διοι­κη­τι­κές εκλογές, και αυτό μας γεμίζει χαρά, υπε­ρη­φά­νεια, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Η πρω­το­φα­νής πολι­τική κυριαρ­χία των φιλε­λεύ­θε­ρων και κεντρο­δε­ξιών δυνά­μεων, με ένα υπο­λο­γί­σιμο ποσοστό κεντρο­α­ρι­στε­ρών και κομ­μα­τικά ανε­ξάρ­τη­των υπο­ψη­φίων υπο­δη­λώ­νει το μήνυμα συνερ­γα­σίας και ενό­τη­τας που έστει­λαν οι ψηφο­φό­ροι. Δεδο­μέ­νου και του νέου νομο­θε­τι­κού πλαι­σίου στους Δήμους, θα δούμε μια πολι­τική ωρι­μό­τητα να δια­μορ­φώ­νε­ται εξ ανάγκης, η οποία θα λει­τουρ­γή­σει προς όφελος των πολιτών και της κοι­νω­νίας».

«Αξίζουν πολλά συγ­χα­ρη­τή­ρια σε όλους τους εκλεγ­μέ­νους αυτο­διοι­κη­τι­κούς στο Ηρά­κλειο, στην Κρήτη και στο σύνολο της χώρας. Από εδώ και πέρα, σεβό­με­νοι την ετυ­μη­γο­ρία των πολιτών, συνε­χί­ζουμε την σκληρή δουλειά και το έργο, για μια καλύ­τερη Ελλάδα, ένα καλύ­τερο αύριο για όλους τους Έλληνες» είπε, ανα­φε­ρό­με­νος και στις ευθύνες που προ­κύ­πτουν για τη ΝΔ από το εκλο­γικό απο­τέ­λε­σμα.

Ο κ. Αυγε­νά­κης κατέ­ληξε συγ­χαί­ρο­ντας τους νικητές της Κρήτης: «Πολλά συγ­χα­ρη­τή­ρια αξίζουν στον Βασίλη Λαμπρινό και τους συνερ­γά­τες του για την θριαμ­βευ­τική επα­νε­κλογή στο Δήμο Ηρα­κλείου, αλλά και στον Γιάννη Σέγκο στο Δήμο Χερ­σο­νή­σου, τον Μενέλαο Μποκέα στο Δήμο Μαλε­βι­ζίου, τον Γρηγόρη Νικο­λι­δάκη στο Δήμο Φαιστού, τον Μιχάλη Κοκο­λάκη στο Δήμο Γόρ­τυ­νας, τον Μανώλη Φρα­γκάκη στο Δήμο Μινώα Πεδιά­δος, τον Μηνά Σταυ­ρα­κάκη στο Δήμο Βιάννου για την εκλογή τους στους Δήμους της Περι­φέ­ρειας  με παλιούς, έμπει­ρους αλλά και νέους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους στο πλευρό τους  καθώς και τη θριαμ­βευ­τική επα­νε­κλογή του Μανώλη Κοκο­σάλη στο Δήμο Αρχανών – Αστε­ρου­σίων με δημο­τική ομάδα έτοιμη να παράξει έργο. Πολλά συγ­χα­ρη­τή­ρια, επίσης, στον Σταύρο Αρνα­ου­τάκη και τους συνερ­γά­τες του που για ακόμα μια θητεία θα είναι στο τιμόνι της Περι­φέ­ρειας Κρήτης».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.