Ρεπορτάζ

Γενική ικανοποίηση για την αύξηση των αφίξεων

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση της τουριστικής σεζόν στη Ρόδο. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Fraport Greece, που παρουσίασε η «δ» οι αφίξεις ξένων τουριστών τον μήνα Απρίλιο παρουσιάζουν αύξηση 25,6%, ποσοστό ασύλληπτο εάν αναλογιστεί κανείς ότι και τον αντίστοιχο μήνα του 2018 σημειώθηκε και πάλι αύξηση στις αφίξεις.
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τη Ρόδο 165.558 τουρίστες έναντι 131,826 τον Απρίλιο του 2018. Επισκέφθηκαν δηλαδή το νησί 33.732 περισσότεροι τουρίστες αυτή τη φορά! Μεγάλη αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των πτήσεων. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και οι Ισραηλινοί. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Fraport, το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου δέχθηκε 1235 πτήσεις, έναντι 1026 τον Απρίλιο του 2018 (αύξηση 20,4%)!
Η δυναμική έναρξη δίνει ώθηση στην σεζόν κατά την οποία αναμένεται να σημειωθεί θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά τις αφίξεις. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η πρώιμη τουριστική περίοδος παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί και στις σημαντικές ενέργειες της Περιφέρειας για την ενίσχυση της πρώιμης και όψιμης τουρισιτκής περιόδου με μεγάλες διοργανώσεις, όπως ο Διεθνής Μαραθώνιος.
«Έχουν πλέον αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα των στοχευμένων προσπαθειών για την ενίσχυση των άκρων της τουριστικής περιόδου. Με τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών events όπως ο Μαραθώνιος και οι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες της UCI, δίνουμε κίνητρα στους τουρ οπερέιτορς να ξεκινήσουν νωρίτερα τα προγράμματά τους. Αυτά τα events χαρίζουν ζωή στην πόλη της Ρόδου. Το ποσοστό της αύξησης των επισκεπτών που είχε η Ρόδος τον Απρίλιο είναι άκρως θετικό και πιστεύω ότι χαρίζει ώθηση στην σεζόν», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Σύμφωνα με την κα Παπαβασιλείου, οι last minute κρατήσεις θα διαμορφώσουν το τοπίο στο εξής, δεδομένου ότι υπάρχουν αεροπορικές θέσεις προγραμματισμένες από τις εταιρείες. «Πέρυσι είχαμε αύξηση στα early bookings επειδή ήταν κλειστοί οι προορισμοί της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Φέτος που οι προορισμοί αυτοί ανέκαμψαν, πιστεύω ότι θα αυξηθούν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Συνεπώς, πιστεύω ότι τα όποια κενά υπάρχουν θα καλυφθούν», δήλωσε η αντιπεριφερειάχης.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Βάσος Μηναΐδης δηλώνει ότι η Ρόδος θα έχει κατά πάσα πιθανότητα τον ίδιο αριθμό αφίξεων και διανυκτερεύσεων με πέρυσι. Προβλέπει επίσης ότι τα κενά που υπάρχουν τώρα θα καλυφθούν σταδιακά (όπως γίνεται άλλωστε κάθε φορά). Αποδίδει την υστέρηση των κρατήσεων σε πιθανές προσπάθειες των τουρ οπερέιτορς να ρίξουν…τεχνηέντως τις τιμές.

«Ο Απρίλιος ήταν ένας πολύ καλός μήνας. Το ποσοστό της αύξησης ήταν σημαντικό. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Είναι ασαφές το τοπίο. Αυτό όμως μπορεί και να έχει να κάνει με τις προσπάθειες των τουρ οπερέιτορς να μειώσουν τις τιμές για το 2020, καθώς πιέζουν τώρα για την υπογραφή των νέων συμβολαίων. Πιστεύω πάντως ότι δεν θα μειωθούν οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις φέτος», είπε ο κ. Μηναϊδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου