ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1.348 Δωδ/νήσιοι μαθητές θα μετάσχουν στις Πανελλαδικές

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Πανελλαδικές εξετάσεις

Συνο­λικά 1.348 μαθητές από τα Δωδε­κά­νησα εκ των οποίων οι 500 περίπου από τη Ρόδο, πρό­κει­ται να δώσουν τη «μάχη» των πανελ­λη­νίων εξε­τά­σεων που ξεκι­νούν την Πέμπτη 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ).

Όπως ανα­κοί­νωσε το υπουρ­γείο Παι­δείας τα µαθήµατα στα λύκεια θα λήξουν την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, ημε­ρο­μη­νία κατά την οποία δεν διε­ξά­γε­ται διδα­σκα­λία και ο Σύλ­λο­γος ∆ιδα­σκό­ντων απο­φα­σί­ζει για τον χαρακτηρισµό της φοί­τη­σης. Οι προ­α­γω­γι­κές εξε­τά­σεις των µαθητών της Α’ και Β’ τάξης των Ηµερησίων ΓΕΛ και της Α’, Β’ και Γ’ τάξης των Εσπε­ρι­νών ΓΕΛ, και οι απο­λυ­τή­ριες εξε­τά­σεις της Γ’ τάξης Ηµερησίων ΓΕΛ και της ∆’ τάξης των Εσπε­ρι­νών ΓΕΛ της πρώτης εξε­τα­στι­κής περιό­δου, συµπεριλαµβανοµένων και των εξε­τά­σεων των µαθητών που απου­σί­α­ζαν δικαιολογηµένα, διε­ξά­γο­νται από την Πέµπτη 23 Μαΐου 2019 έως την Πέµπτη 13 Ιουνίου 2019, ηµεροµηνία έκδοσης αποτελεσµάτων.

Μέσα σε δύο εργάσιµες ηµέρες από την έκδοση των αποτελεσµάτων και των δύο εξε­τα­στι­κών περιό­δων οι κηδεµόνες των µαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενή­λι­κοι, µπορούν να υπο­βά­λουν αίτηση στο σχολείο όπου φοιτούν, µε την οποία να ζητούν την αναβαθµολόγηση ενός ή περισ­σό­τε­ρων γραπτών δοκιµίων. Η αίτηση πρέπει να σσυ­νο­δεύ­ε­ται µε το προβλεπόµενο παρά­βολο για κάθε γραπτό δοκίµιο. Στα γυµνάσια, τα µαθήµατα θα σταµατήσουν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019. Στη συνέ­χεια ο σύλ­λο­γος των καθη­γη­τών θα καθο­ρί­σει το πρόγραµµα των εξε­τά­σεων.

Φέτος, η κατά­σταση, όσον αφορά στις Πανελ­λα­δι­κές, έχει µια επι­πλέον ιδιοµορφία, καθώς οι σαρω­τι­κές αλλαγές που έγιναν στο τοπίο της Τριτοβάθµιας Εκπαί­δευ­σης δεν έχουν γίνει απο­λύ­τως κατα­νοη­τές στους µαθητές. Το πολυ­νο­μο­σχέ­διο του υπουρ­γού Παι­δείας που ψηφί­στηκε την Μεγάλη Εβδο­μάδα στη Βουλή δημιούρ­γησε στην ουσία ένα τελείως νέο «τοπίο» στην Τρι­το­βάθ­μια Εκπαί­δευση και κατ’ επέ­κταση στο Μηχα­νο­γρα­φικό Δελτίο που θα κληθούν να συμπλη­ρώ­σουν οι υπο­ψή­φιοι. Ένα μήνα πριν τις πανελ­λα­δι­κές, δεν έχει ανα­κοι­νω­θεί καν ο αριθμός των εισα­κτέων.

Όπως δηλώνει στη «δημο­κρα­τική» ο προϊ­στά­με­νος της Διεύ­θυν­σης Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Δωδε­κα­νή­σου, κ. Γιάννης Παπα­δο­μαρ­κά­κης, οι προ­ε­τοι­μα­σίες για την ομαλή διε­ξα­γωγή των πανελ­λη­νίων εξε­τά­σεων κινού­νται σε εντα­τι­κούς ρυθμούς ώστε όλα να είναι έγκαιρα έτοιμα.

«Αυτή την περίοδο οι προ­ε­τοι­μα­σίες είναι εντα­τι­κές ώστε να διε­ξα­χθούν ομαλά οι πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις. Φρο­ντί­ζουμε όπως πάντα να είναι όλα στην εντέ­λεια έτσι ώστε να μην σημειω­θεί το παρα­μι­κρό πρό­βλημα. Εύχομαι καλή επι­τυ­χία στους υπο­ψη­φί­ους που προ­ε­τοι­μά­ζο­νται πυρε­τω­δώς για τις εξε­τά­σεις και στις οικο­γέ­νειές τους», είπε ο κ. Παπα­δο­μαρ­κά­κης, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι το επίπεδο ετοι­μό­τη­τας είναι υψηλό και ό,τι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αντι­με­τω­πι­στεί ότι έκτακτο προ­κύ­ψει.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.