ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνού

news room 1 λεπτό ανάγνωση
344

Πε­ρισ­σό­τε­ρο επί­και­ρη και ανα­γκαία από ποτέ είναι η πε­ποί­θη­ση της πα­ρά­τα­ξής μας, ότι η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου πρέ­πει άμεσα να με­τα­τρα­πεί από Πε­ρι­φέ­ρεια Χει­με­ρί­ας Νάρ­κης, σε Πε­ρι­φέ­ρεια Τεσ­σά­ρων Επο­χών.

Να λει­τουρ­γεί, να πα­ρά­γει,  να εμ­φα­νί­ζει οι­κο­νο­μι­κή και κοι­νω­νι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα κα­θ΄ό­λο το διά­στη­μα του έτους και όχι όσο διαρ­κεί η του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δος. Να πα­ρα­μέ­νει ενερ­γή και το χει­μώ­να, τότε που οι επι­σκέ­πτες του κα­λο­και­ριού φεύ­γουν και οι μό­νι­μοι κά­τοι­κοι έρ­χο­νται αντι­μέ­τω­ποι με την σκλη­ρή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα της νη­σιω­τι­κό­τη­τας, αυτή του απο­κλει­σμού, των ελ­λεί­ψε­ων και της εγκα­τά­λει­ψης.

Ένα από τα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά πα­ρα­δείγ­μα­τα της νη­σιω­τι­κής Ελ­λά­δας που μας «πονά», είναι η Κά­λυ­μνος, όπου οι πρό­σφα­τες νε­ρο­πο­ντές την βρή­καν και φέτος ανο­χύ­ρω­τη απέ­να­ντι στα πλημ­μυ­ρι­κά φαι­νό­με­να. Είναι αδια­νό­η­το με τις πρώ­τες βρο­χές, οι κά­τοι­κοι της Κα­λύ­μνου να πα­ρα­κο­λου­θούν έντρο­μοι τους δρό­μους να κα­θί­στα­νται απρο­σπέ­λα­στοι και να με­τα­τρέ­πο­νται σε ορ­μη­τι­κούς χει­μάρ­ρους, εγκλω­βί­ζο­ντάς τους στα σπί­τια τους, απει­λώ­ντας τις πε­ριου­σί­ες τους, κα­τα­στρέ­φο­ντας κα­τα­στή­μα­τα και εμπο­ρεύ­μα­τα, πα­ρα­λύ­ο­ντας κάθε οι­κο­νο­μι­κή και κοι­νω­νι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα στο νησί.

Οι μνή­μες από τις κα­τα­στρο­φι­κές νε­ρο­πο­ντές της Σύμης του Νο­εμ­βρί­ου 2017 είναι νωπές αλλά φαί­νε­ται πως ούτε σε αυτή την πε­ρί­πτω­ση το πά­θη­μα, έγινε μά­θη­μα. Η αντι­πλημ­μυ­ρι­κή προ­στα­σία της πο­λύ­πα­θης Κα­λύ­μνου θα έπρε­πε να είναι στην πρώτη γραμ­μή προ­τε­ραιό­τη­τας, μαζί με την στε­λέ­χω­ση του ΕΚΑΒ στο νησί, που το βράδυ κα­τε­βά­ζει ρολά (23.00 – 07.00), λόγω έλ­λει­ψης προ­σω­πι­κού.

Στην Κά­λυ­μνο, εν έτει 2019 οι κά­τοι­κοι είναι ανο­χύ­ρω­τοι απέ­να­ντι στις πλημ­μύ­ρες και αβο­ή­θη­τοι μετά τις 11 το βράδυ όταν λήγει η απο­γευ­μα­τι­νή βάρ­δια του ΕΚΑΒ και μέχρι να ξη­με­ρώ­σει δεν έχουν δι­καί­ω­μα να αρ­ρω­στή­σουν. Αυτή είναι η ωμή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, αυτή είναι η κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα των Κα­λυ­μνί­ων.

Οι πα­θο­γέ­νειες της Κα­λύ­μνου, και γε­νι­κό­τε­ρα τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν τα νησιά μας τα οποία με­γε­θύ­νο­νται στη διάρ­κεια του χει­μώ­να, μας οδή­γη­σαν στην με­γά­λη από­φα­ση, να ανοί­ξου­με το δρόμο για ένα και­νούρ­γιο μο­ντέ­λο πε­ρι­φε­ρεια­κής διοί­κη­σης, με δια­φο­ρε­τι­κός ύφος και ήθος, βα­σι­σμέ­νο στην συ­ναί­νε­ση, στη σύν­θε­ση και την συ­νέρ­γεια ώστε να αλ­λά­ξει προς το κα­λύ­τε­ρο αυτός ο ευ­λο­γη­μέ­νος τόπος. Αυτή είναι η τε­λευ­ταία ευ­και­ρία προ­ό­δου για τα νησιά μας και έχου­με ηθικό χρέος, να μην την αφή­σου­με ανεκ­με­τάλ­λευ­τη.

Ως αυ­ρια­νή πε­ρι­φε­ρεια­κή αρχή με αί­σθη­μα ευ­θύ­νης, δε­σμευό­μα­στε ότι όλοι μαζί, Πε­ρι­φέ­ρεια, Δη­μο­τι­κή Αρχή, το­πι­κοί φο­ρείς και κά­τοι­κοι, θα βά­λου­με τέλος στην απρα­ξία και στην αδια­φο­ρία και μαζί θα διεκ­δι­κή­σου­με λύ­σεις για να νιώ­σουν και πάλι ασφά­λεια στον τόπο τους οι Κα­λύ­μνιοι συ­μπα­τριώ­τες μας. Για να μπο­ρούν να με­γα­λώ­νουν τα παι­διά τους με σι­γου­ριά στο νησί τους, για να μην αι­σθά­νο­νται «όμη­ροι» των υπο­σχέ­σε­ων που δεν έγι­ναν ποτέ πράξη, για να βά­λου­με μαζί τέλος στις πο­λι­τι­κές «φρου φρου κι αρώ­μα­τα» και για να πε­ρά­σου­με από τα παχιά και με­γά­λα λόγια, σε μια νέα πε­ρί­ο­δο έργων και πρά­ξε­ων.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.