Ειδήσεις

Γεννηματά: Υποχρέωση Θεοχαρόπουλου να παραδώσει την έδρα

Για υποχρέωση του Θαν. Θεοχαρόπουλου να παραδώσει την έδρα του, μετά την αποστασιοποίησή του από τη θέση του ΚΙΝΑΛ για τις «Πρέσπες» και τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, έκανε λόγο η επικεφαλής του Κινήματος Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, η κ. Γεννηματά – απευθυνόμενη προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος – υποστήριξε ότι η υποχρέωση του κ. Θεοχαρόπουλου να παραιτηθεί από βουλευτής ώστε η έδρα να δοθεί στον πρώτο επιλαχόντα του Επικρατείας στις εκλογές του 2015, συνταγματολόγο Ξενοφώντα Κοντιάδη.

Η υποχρέωση αυτή, κατά την κ. Γεννηματά, προκύπτει όχι μόνον για λόγους ηθικής τάξεως αλλά, όπως είπε, και από την πολιτική συμφωνία που είχαν τότε συνάψει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως την ίδια συμφωνία επικαλείται και η ΔΗΜΑΡ του κ. Θεοχαρόπουλου, προκειμένου ο τελευταίος να μην παραδώσει την έδρα. «Υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την κοινή εκλογική κάθοδο το 2015» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου