ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θετικά τα αποτελέσματα της περιοδείας του επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Μανώλη Γλυνού στις Κυκλάδες

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Μ. Γλυνός
  • Νέος κύκλος επαφών σε Ρόδο και Δωδε­κά­νησα του κ Μανώλη Γλυνού.

 

Νέο κύκλο επαφών σε Ρόδο και Δωδε­κά­νησα άνοιξε ο υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, επι­στρέ­φο­ντας από την τετρα­ή­μερη περιο­δεία του στις Κυκλά­δες.

Ανα­λυ­τι­κό­τερα ο κ Γλυνός το διά­στημα 31 Οκτω­βρίου έως 3 Νοεμ­βρίου μετέβη σε Σύρο, Τήνο και Μύκονο όπου συμ­με­τείχε σε πλήθος συνα­ντή­σεων και επαφών με εκπρο­σώ­πους Α΄& Β ΄βαθμού τοπικής αυτο­διοί­κη­σης, παρα­γω­γι­κούς φορείς,  επι­χει­ρη­μα­τίες και κατοί­κους.

Ειδι­κό­τερα στη Σύρο στις 31 Οκτω­βρίου και στις 2 Νοεμ­βρίου, ο υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης κ Μανώλης Γλυνός, μετά την παρου­σί­αση της δια­κή­ρυ­ξης της παρά­τα­ξης «Συμ­μα­χία Νοτίου Αιγαίου», πραγ­μα­το­ποί­ησε εθι­μο­τυ­πική επί­σκεψη στον δήμαρχο Σύρου κ. Γιώργο Μαραγκό κατά την οποία συζη­τή­θη­καν τα προ­βλή­ματα του νησιού. Ακο­λού­θως σε μία κίνηση υψηλού πολι­τι­κού συμ­βο­λι­σμού αλλά και ουσίας, ο κ Γλυνός συνα­ντή­θηκε με το διοι­κη­τικό συμ­βού­λιο των εργα­ζο­μέ­νων στο Ναυ­πη­γείο Νεωρίου, που απο­τε­λεί νευ­ραλ­γική επι­χεί­ρηση με εκα­το­ντά­δες θέσεις εργα­σίας. Ο επι­κε­φα­λής της Περι­φε­ρεια­κής Παρά­τα­ξης «Συμ­μα­χία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλης Γλυνός εξέ­φρασε την πεποί­θηση ότι το Ναυ­πη­γείο του Νεωρίου με τη συν­δρομή εργα­ζο­μέ­νων, διοί­κη­σης και επεν­δυτή θα μπο­ρέ­σουν να επα­να­λει­τουρ­γή­σουν επι­τυ­χώς.

Παράλ­ληλα, το τρι­ή­μερο 31 Οκτω­βρίου και 3 Νοεμ­βρίου, ο υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης συνο­δευό­με­νος από συνερ­γά­τες του, συνέ­χισε την περιο­δεία του σε Τήνο και Μύκονο όπου συνα­ντή­θηκε με τους δημάρ­χους κ.κ. Γιώργο Σιώτο και Κων­στα­ντίνο Κουκά αντί­στοιχα. Κατά τις συνα­ντή­σεις ο κ. Μανώλης Γλυνός ενη­με­ρώ­θηκε για τα κύρια ζητή­ματα του απα­σχο­λούν τα δύο νησιά.

Ο επι­κε­φα­λής της παρά­τα­ξης “Συμ­μα­χία Νοτίου Αιγαίου” κ Μανώλης Γλυνός είχε ανά­λο­γες συνα­ντή­σεις και με εκπρο­σώ­πους των παρα­γω­γι­κών φορέων όπου κατα­γρά­φη­καν όχι μόνο τα χρόνια προ­βλή­ματα αλλά και ανά­λο­γες προ­τά­σεις. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξαν συζη­τή­σεις με τον πρώην Έπαρχο Τήνου και γεωπόνο του τοπικού Αγρο­τι­κού Συνε­ται­ρι­σμού κ. Μάνθο Βίλλα και με τον πρόεδρο του Αγρο­τι­κού Συνε­ται­ρι­σμού Τήνου κ. Ιωάννη Κελα­δίτη. Αντί­στοι­χες συνα­ντή­σεις πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν  και στα τρία νησιά με κατοί­κους και κατα­στη­μα­τάρ­χες όπου ο κ Γλυνός είχε την ευκαι­ρία να ανταλ­λά­ξει απόψεις.

Η περιο­δεία του κ Γλυνού στις Κυκλά­δες ολο­κλη­ρώ­θηκε με την επι­στροφή του στη Σύρο και την ανα­χώ­ρησή του για Ρόδο, όπου και συνε­χί­ζει τις επαφές και τις συνα­ντή­σεις του.

Σχο­λιά­ζο­ντας τα απο­τε­λέ­σματα της περιο­δείας του στις Κυκλά­δες ο υπο­ψή­φιος Περι­φε­ρειάρ­χης κ Γλυνός τόνισε τα εξής: ” Τα προ­βλή­ματα των νησιών μας σε Κυκλά­δες και Δωδε­κά­νησα είναι κοινά και χρόνια. Σε κάθε συνά­ντηση, σε κάθε επαφή μας επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι οι συν­θή­κες είναι ώριμες για μία και­νούρ­για προ­σπά­θεια με δια­φο­ρε­τικό ύφος διοί­κη­σης και λει­τουρ­γίας. Μίας “Συμ­μα­χίας” που θα ενώσει όλο το Νότιο Αιγαίο σε ένα  κοινό μέτωπο απέ­να­ντι στα δια­χρο­νικά ζητή­ματα που συνε­πά­γε­ται η νησιω­τι­κό­τητα. Είμαστε απόλυτα ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι από την αντα­πό­κριση που έχουμε ως “Συμ­μα­χία Νοτίου Αιγαίου” αλλά και συνει­δη­το­ποι­η­μέ­νοι για τις ευθύνες που καλού­μα­στε να ανα­λά­βουμε.”

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.