ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποπτα δέματα σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN – «Σοβαρή απειλή» λέει η Ουάσιγκτον

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ομπάμα

Οι ομο­σπον­δια­κές υπη­ρε­σίες των ΗΠΑ εντό­πι­σαν δύο ύποπτα δέματα που είχαν ως παρα­λή­πτες τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξω­τε­ρι­κών Χίλαρι Κλίντον, ανα­κοί­νωσε η Μυστική Υπη­ρε­σία.

Λίγη ώρα αργό­τερα, πλη­ρο­φο­ρίες ανέ­φε­ραν ότι άλλο ένα ύποπτο που είχε σταλεί στον Λευκό Οίκο, ωστόσο δεν έχει επι­βε­βαιω­θεί επίσημα από την Ουά­σιγ­κτον.

Σύμφωνα με την ανα­κοί­νωση, τα δέματα αυτά απευ­θύ­νο­νταν σε «πρόσωπα που προ­στα­τεύ­ο­νται» από την υπη­ρε­σία.

Σύμφωνα με τα Διεθνή ΜΜΕ ένα πακέτο εστάλη στην κατοι­κία της Κλίντον στην κομη­τεία Γου­ε­στ­τσέ­στερ της Νέας Υόρκης ενώ το δεύτερο είχε ως παρα­λή­πτη τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η εφη­με­ρίδα New York Times ανέφερε ότι η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προ­έ­δρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, στα προ­ά­στια της Νέας Υόρκης, είναι παρό­μοια με εκείνη που είχε τοπο­θε­τη­θεί σε ένα γραμ­μα­το­κι­βώ­τιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδο­μά­δας.

Ο πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ ενη­με­ρώ­θηκε για την υπόθεση και ο Λευκός Οίκος, χαρα­κτη­ρί­ζει τα περι­στα­τικά ως «σοβαρή απειλή», όπως μετέ­δωσε το τηλε­ο­πτικό δίκτυο MSNBC επι­κα­λού­μενο έναν υψη­λό­βαθμο αξιω­μα­τούχο της προ­ε­δρίας.

Σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος κατα­δι­κά­ζει «τις βίαιες επι­θέ­σεις που επι­χει­ρή­θη­καν» ενα­ντίον του Ομπάμα, των Κλίντον και άλλων δημο­σίων προ­σώ­πων. Απο­κα­λεί τις ενέρ­γειες αυτές «ποταπές» και ανα­φέ­ρει πως οι υπεύ­θυ­νοι θα λογο­δο­τή­σουν στον μέγιστο βαθμό σύμφωνα με τον νόμο.

U.S. Secret Service

✔@SecretService

BREAKING: Secret Service intercepts suspicious packages addressed to the residences of former President Obama and former First Lady Hillary Clinton. Working with our law enforcement partners on the investigation. Our Statement: https://bit.ly/2R8jYYn 

Κατά τη διάρ­κεια του συνή­θους ελέγχου τα δέματα αυτά κρί­θη­καν «ύποπτα» καθώς θεω­ρή­θηκε ότι θα μπο­ρού­σαν να περιέ­χουν εκρη­κτι­κούς μηχα­νι­σμούς. «Οι παρα­λή­πτες δεν τα έλαβαν, ούτε υπήρξε κίν­δυ­νος να τα λάβουν», πρό­σθεσε η Μυστική Υπη­ρε­σία, σημειώ­νο­ντας ότι διε­ξά­γε­ται έρευνα για την υπόθεση .

Η αστυ­νο­μία της Τσα­πά­κουα, του προ­α­στίου όπου βρί­σκε­ται το σπίτι του ζεύγους Κλίντον, ανέφερε ότι οι τοπικές αρχές βοηθούν το FBI, τη Μυστική Υπη­ρε­σία και τις αστυ­νο­μι­κές αρχές της κομη­τείας Γου­στσέ­στερ στην έρευνά τους για το δέμα που στάλ­θηκε στην πρώην υπουργό.

«Το ζήτημα διε­ρευ­νά­ται από τις ομο­σπον­δια­κές αρχές», τόνισε, παρα­πέ­μπο­ντας για περισ­σό­τε­ρες διευ­κρι­νί­σεις στο FBI.

πηγή kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.